Zvonimir R. Došen: Hrvatska pravoslavna crkva onda i sada

“Stranka Prava ima narod podučiti da je vjera stvar duševnosti, da se po vjeri ne dieli ni jedan narod, da vjera mora biti slobodna, tako da ne smije u ničiju dirati, ni svoju drugom silom namećati, da narod različan u vjeri, nu jedne narodnosti i domovine ima biti jedan i u sreći i slobodi i da dosadašnja te struke nesloga u Hrvatskoj dobro služi samo neprijatelju naroda.”Dr. Ante Starčević

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Od Stepinca do Bozanića

U Hrvatskom tjedniku od 24 studenoga prošle godine g. Ivica Karamatić pod naslovom “Stepinac nam govori” objavio je neke dielove iz Njegove borbe s komunističkim okupatorima i Pastirskoga pisma hrvatskih katoličkih biskupa s Njime na čelu, koji djelomično opisuju one krvave dane iz moga djetinjstva, koji će me, duboko usječeni u moju memoriju, pratiti do groba.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Putinova Rusija

Ruski nacionalist ili mentalni boljševik?

Glavni pokretač svih Putinovih konfrontacijasa Zapadom je njegovo mišljenje da Amerika i Zapad moraju Rusiju tretirati kao da je ona još uvijek Sovjetski Savez. Sve njegove rieči i djela ukazuju da je njegov glavni cilj ne samo zaustaviti nego preokrenuti posliedice kolapsa Sovjetskog Saveza.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Blagdan Kristova rođenja nekad i danas

U mome djetinjstvu Božić se u Hrvatskoj uistinu slavlo kao rođendan Sina Božjega Isusa Krista odkupitelja naših grieha.  Svaki put za vrieme Božićnih blagdana ne mogu a da se ne sjetim onih teških i krvavih dana odmah poslije 2. svj. rata kada je u mome podvelebitskom selu skoro svaka kuća bila u crno zavita i kad su “narodni oslobodioci” zatvorili i zapečatili vrata naše male kamene crkvice sv. Luke.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Žilavi sinovi žilavoga naroda

Nekom “međunarodnom dužnostniku” koji mu je rekao da se Hrvati u B i H moraju integrirati (  u nešto što ne postoji, nap. a. ) bivši nadbiskup i metropolit Vrhbosanske nadbiskupije kardinal Vinko Puljić je na Radio-televiziji Herceg-Bosne rekao: “Preživjeli smo Turke i komuniste pa ćemo i vas jer smo mi žilav narod”.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Legendarna Crna legija, strah i trepet četnika i partizana

Primjetio sam da neki naši ljudi pokušavaju na youtube-u u pravom svietlu prikazati ovu legendarnu ustašku udarnu jedinicu. Ali zbog nedostatka informacija, koje je još i danas teško dobiti u “slobodnoj i demokratskoj” Hrvatskoj, njihov opis ove, spontano iz naroda nikle braniteljske jedinice, je vrlo skučen, a ponešto i netočan.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Maršal s kokošjim srcem ili Chickenhearted Marshal

“Maršal” Tito u pećini u Drvaru uoči njemačkog desanta ( do njega je Sreten Žujović )

U srbijanskom Kuriru na Titin 130. rođendan 25.svibnja 2022. ( pravi J.B. je rođen 7. svibnja 1892. ) objavljen je članak pod naslovom “Dan kada se Tito tresao od straha” u kojemu je uz  druge kukavičluke “najvećeg sina naših naroda i narodnosti” opisan i onaj u Drvaru 1944. godine, koji je, kako kažu, “mogao da promeni budućnost: 

Add a comment

Opširnije...