Zvonimir R. Došen: Genocid u ime “pobjede nad fašizmom”

KAKO SAM SKINUO PLETENICE S DJEVOJAČKIH LUBANJA IZ HUDE JAME (Svjedočanstvo  Mehmedalije Alića s iskapanja) | komunistickizlocini.net

Nikada oprostiti, nikada zaboraviti!

“…..Amo mama doma! Amo mama doma! - trgne me iz misli plačući glas djeteta u naručju matere. Tko bi pitao što misli i osjeća stotina tisuća duša naokolo. U ovim su očima tuge i brige: Istre, Dalmacije, Hercegovine, Bosne, Like, Slavonije, Vojvodine, Međimurja, Zagorja - ciele Hrvatske.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Svi su totalitarni sustavi nastali “radi zaštite naroda”

What do you mean this is totalitarianism?

G. W. Hegel bio je jedan od najvećih sustavnih mislilaca u poviesti Zapadne filozofije. Povrh niemačke idealističke filozofije Hegel je tvrdio da njegov sustav filozofije predstavlja poviestnu kulminaciju čitave prijašnje filozofske misli. Njegov je sustav podieljen u nauku o logici, filozofiju prirode i filozofiju duha. 

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: U obranu Njegova imena, časti i djela (2. dio)

Suđenje Stepincu: "Ne trebam milost, savjest mi je čista" | Express

“Hrvatski narod se plebiscitarno izjasnio za svoju državu i ja bih bio ništarija kad ne bih osjetio bilo svoga naroda!”

Nadam se da će Knezoviću i svima koji su zalutali u mračne koridore jugokomunističke promičbe o tobožnjim sukobima nadbiskupa  Alojzija Stepinca i Poglavnika NDH dra Ante Pavelića makar malo prosvietliti um ovaj govor Stepinčevog tajnika vlč. dra Stjepana Lackovića,koji je održao za vrieme sv. Mise zadušnice za Poglavnika na 23. obljetnicu Njegove fizičke smrti,  28. prosinca 1982., u hrvatskoj crkvi Svetoga Križa u Hamiltonu, Kanada: 

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Novo Franačko carstvo i njegovi arhitekti

Euro Currency Money - Free image on Pixabay

U knjizi “Spandau - Tajni dnevnici” Hitlerov ministar naoružanja Albert Speer detaljno opisuje poniženja, patnje i svakodnevne događaje za vrieme 20 godina duge robije, koju je do posliednjeg dana izdržao u berlinskom zatvoru “Spandau” sa šestoricom drugih visokih niemačkih dužnostnika: Rudolfom Hessom, Waltherom Funkom, Karlom Dönitzom, Konstantinom von Neurathom, Erichom Raederom i Baldurom von Shirahom. 

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Povreda zdravoga uma

Povreda poslovnika! Povreda poslovnika! Povreda poslovnika! Povreda…..!!!!

Zastupnici i sve druge osobe u većini parlamenata diljem svieta moraju se za vrieme svih debata i razprava pridržavati određenih pravila i standarda, što znači da, bez obzira na imunitet, nikome za vrieme zasjedanja parlamenta nije dozvoljeno rabiti rieči ili fraze koje se smatraju nepristojnim. 

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Kakav otac takav i sin (2.dio)

Veliki umjetnik još veći izrod

“Srbin i Hrvat, to su dva imena za jedan narod, samo što je taj narod pod imenom Srbin bolje sačuvao svoju individualnost, slobodu i čežnju za slobodom. Stoga mi je to ime milije”, izjavio je kipar Ivan Meštrović listu „Stampa“ 1911. za vrieme izložbe u Rimu.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Kakav otac takav i sin

Prije par dana u Večernjem listu objavljen je kilometar dug interview s Matom Meštrovićem, sinom kipara Ivana Meštrovića. Upoznao sam ga  negdje 80ih godina prošloga stoljeća i dobro se sjećam da je i onda znao izgovoriti razne blesavštine. Jedna od njih bila je i ona njegova priča hrvatskim muslimanima u Torontu kako je njegova oca kad ga je majka kao bebu nosila negdje kroz Bosnu “bula” povijala (pogrdan naziv za muslimanku). 

Add a comment

Opširnije...