Zvonimir R. Došen: Za potomke najrevnijih nacista hrvatski poviestni grb je “fašistički amblem”?

Razdragani Austrijanci 1938. u Beču pozdravljaju Anschluss i svoga Fürera

Pod naslovom “Nacizam u Austriji” Robert Schwarz, profesor filozofije na na sveučilištu Atlantic u Floridi, piše: “Mnogi u Zapadnim demokracijama, pogotovo u Ameriki, ne znaju da je izvor nacističog pokreta koji se 1920ih počeo razvijati u Njemačkoj bio u austrijskom dielu Habsburške monarhije.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Idućih 100 godina 2.dio

Nadolazeći rat – Američki blef ili sumorna bliska budućnost? - Najnovije  Vijesti

Kupovinom Louisiane ( od Francuske) 1803. godine, Amerika je postala legalni vlastnik ove velike i bogate države. Nu pošto je New Orleans glavno i jedino stjecište masivnog riječkog sustava na meksičkom zaljevu pohlepni Britanci su ga odmah okupirali.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Natječemo se za medalje s Hrvatskim generalskim zborom

Kada god pogledam taj “naš” Generalski zbor sjetim se popularnekomedije “Hogan’s Heroes” (Hoganoviheroji) dugo prikazivane na američkoj televiziji prošloga stoljeća. Radilo se o fiktivnom njemačkom konc-logoru “Luft Stalag 13” u koji su bili smješteni zarobljeni američki i engleski zrakoplovci čiji su zrakoplovi bili oboreni iznad Njemačke.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Likovi hrvatskih junaka i mučenika (2.dio)

Izmučen, ali nepokoren, hrvatski heroj-mučenik Mime Rosandić 

Ako su bezkompromisna privrženost, dragovoljna mučeništva i žrtve u borbi za slobodu svoga naroda s jedne strane i bjesomučne mržnje i strah njegovih izdajnika i neprijatelja s druge, mjerilo njegove autentičnosti, snage i pravednosti onda ovaj pokret nije bio samo jedan radikalni pokret za oslobođenje svoga naroda izpod tuđinske tiranije

Add a comment

Opširnije...