Zadnji komentari

Javor Novak: Sve po starom

Osim što nas SNV čitaj SDSS svojim masno plaćenim Novostima konstantno vrijeđa i provocira, on nas gađa i nekakvim stalnim bombastičnim mržnjama spram Srba. U tu svrhu služe im SDSS-ovi godišnji izvještaji, služe im grafiti koje redovito snimaju i objavljuju kao „dokaz“.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Velik gubitak

NFOTO - Marija Ujević Galetović

Vrhunska hrvatska kiparica, Marija Ujević Galetović, profesorica i akademkinja, nažalost nije više s nama. Othode gospōđe. Dug i iznimno cijenjen trag ostavila je u svojim skulpturama i tako prividno kao da nas i nije ostavila. S nama su njezine ruke.  

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Dekroatizacija

Hrvatska je zaslužila nekog tko ne će stalno isticati svoje velebne uspjehe (kako preživljeno), samo i jedino njih. O čemu bi se dalo duže raspravljati. Hrvatskoj je dosta Plenkovićeva samozadovoljnog smješka, smješka čovjeka kojem je dobro dok hrvatskim građanima nije

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Zamislite, snijeg

Anime Snow Falling GIF | GIFDB.com

Da, uvijek je bilo i bit će neodgovornih vozača. Stara je pjesma: ili nemaju zimsku opremu ili je imaju, ali se u oba slučaja zalijeću u snježne oluje, a ima tu i toreadora bez plašta. Oni jednostavno očekuju očišćene ceste. Napamet. Oni jednostavno očekuju očišćene ceste. Sramota jedna.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Biblioteka knjiga

Matica hrvatska - Vijenac 551 - Pisac sam od čuda i boli

U srijedu je u 18 sati, u popunjenoj Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, književnica Nevenka Nekić proslavila dvije velike obljetnice: 80 godina života i 50 godina književnog i društvenog rada. Bila je to svečana promocija u organizaciji Matice hrvatske, Đakovačkog kulturnog kruga i Croatice kft. Budimpešta, predstavljanje nove knjige ove iznimno plodne auktorice, knjige naslova „Brač i miris kalopera“.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Novi Hitler

Nakon godine dana agresije na Ukrajinu još nema svjetla na kraju tog tunela. Što je najgori scenarij? Svi ga već znamo: to je nuklearno oružje. No, kad pogledamo kako zločinac Putin vodi taj rat, što dalje to više, čini se kao da ne udara punom snagom. Je li taj rat tek opipavanje susjednih zemalja te SAD-ea i NATO-a? Stvara li Putin detaljan vojni sken Europe, najprecizniji ikad?  

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Pokloni svoj mi foto

ponedjeljak  

Političari u Hrvatskoj jako vole posjećivati projekte koji se upravo ostvaruju. Pri tim posjetima, vidi čuda, obvezno vuku i novinare. Po mogućnosti one s kamermanima. Pa kako to? Ptičica šapnula novinarima? Baš svaki put?  

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Političke ambicije bez moralne kočnice

Ministar Vili Beroš u svom mandatu nije proveo nikakvu reformu zdravstva, niti je pacijentima bolje, niti su liste kraće, liječnici nisu dostupniji jer im nisu poboljšani uvjeti rada. U očima gledatelja potpuno se srozao kad je pred tv kamerama dodvornički pljeskao na Plenkovićevu pobjedu tik pred njim i još savijao koljena pri tom. No, kakve on veze ima s nekim pojedinim slučajem bolesti u Splitu?

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Zašto šute?

Upravo uparenost afere Žalac s aferom Rimac mogla bi Izbavitelja stajati onih zaostalih krpica ugleda koje su mu još preostale. Ako su mu uopće preostale. Očito, tu će se morati mnogo toga zataškati. Baš kao što se godinama zataškavalo i kod Sanadera, „gdje Ivo tu i ja“, a zatim je to postalo sasvim nemogući posao. Ivo je u konačnici, ipak završio iza rešetaka. Daleko je još od toga Izbavitelj. Ali obećava.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Kako je trebalo uvoditi euro

Uvođenje nove monete u državni opticaj velik je događaj bez obzira koliko mi bili protiv gubljenja te posljednje krpice hrvatskoga suvereniteta. Taj događaj u potpuno krivo vrijeme zato je trebalo dodatno mnogo ozbiljnije pripremiti, pomno odabirati poleđine kovanica jer na njima smo imali priliku koju nismo iskoristili.

Add a comment

Opširnije...