Javor Novak: Družba unisonih pjevica

Na 19. čak Općem saboru takozvanog HDZ-a vladao je isti taj pjev unisonih ptica pjevica. Nema tu disonantnih i kreativnih demokratskih tonova, sve se odluke prihvaćaju aklamacijom (a vidjeli smo za Sanadera i ministra Ivana Jarnjaka) i s gromoglasnim pljeskom sa stajaćim ovacijama. Poo-zdrav dragome vođi korumpiranih! Poo-zdrav Izbavitelju! 

Add a comment

Opširnije...

Može, ali ako si u ispravnoj političkoj stranci

Zahvaljujući gospođi Nansi Ivanišević i “Prokulturi”, organizaciji koja vrlo često priređuje izložbe, ukazuje na raznorazne kreativce, na mlade ljude, daje povjerenje svima, praktično to je jedino što se u Splitu doživljava i odvija pozitivno, a mislim da je tako i u cijeloj Hrvatskoj -najviše zahvaljujući pojedincima, kulturni događaji se odvijaju. Institucijama je glavno da primaju plaću! Oni ne rade svoj posao.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Malo (logične) ekologije

Isti taj aksiom gluposti živi i djeluje u Plenkovićevoj Hrvatskoj, i dan danas. Kako nitko ne bi mogao zarađivati na novim tehnologijama, Hrvatska uvozi onu zastarjelu. A ona, poznato je, uvijek dolazi s najvišim provizijama za političare. Ona uvijek unazađuje život svih naših ljudi. Dugoročno. 

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Udar za udarom

trideseti svibnja

Prošla je još jedna proslava Dana hrvatske državnosti. Na žalost predsjednik države, koji tako jako voli govoriti „jaaa kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga“ nije se ni pojavio. Njegova su opravdanja za taj sramni čin tragikomična i sebična. No, ni bajni hrvatski građani (i opet) se nisu iskazali: vrlo je malo hrvatskih zastava bilo izvješeno na pročeljima.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Možemo li razgovarati?

Pripremi se za razgovor za posao! • infozona.hr - Više od informacije!

Uvodna pojašnjenja:

Poštovani dragovoljci i branitelji HOR-ta, poštovano čitateljstvo, pred Vama je polemički tekst, tekst pitanja i tekst promišljanja, tekst kakvog obično nema u hrvatskim medijima a koji je poslan Hrvatskome kulturnom vijeću na objavu kao moja 375 kolumna u više od jedanaest godina na tome portalu. 

Add a comment

Opširnije...