Zakon o izbornim jedinicama

Zašto ga je Ustavni sud ukinuo 2023.?

Ustavnost i zakonitost izbora temelj su svakog demokratskog političkog sustava. Osiguravanje tih načela primarna je zadaća svih političkih stranaka i svakog zastupnika u Saboru RH. Aktualna podjela i kroj izbornih jedinica odigrali su važnu ulogu u rezultatima izbornih procesa proteklih godina.

Add a comment

Opširnije...

Željan Jurlin: Ne treba nama Dan državnosti, nego DRŽAVNOST!

30. svibanj - Dan državnosti u opljačkanoj, prevarenoj, nelustriranoj te gospodarski, socijalno, ekonomski, kulturološki i moralno uništenoj hrvatskoj državi, gdje geneza zločinačkog poduhvata ima svoje duboke korjene, a sukladno tome i uzročno posljedične veze. Neosporna je činjenica da smo danas umjesto svehrvatske pomirbe dobili nove i, rekao bih, nepomirljive podjele.

Add a comment

Opširnije...

Željan Jurlin: Croatia - Antemurale Babyloniae

Očito da demokraciju mnogi ne znaju, niti žele konzumirati ali da ćemo nakon trideset dvije godine od DR-a, kroz sustav višestranačkog jednoumlja, kao rezultat institucionalne kriminalizacije, na razvalinama gospodarski potpuno uništene, opljačkane domovinske i izvandomovinske Hrvatske, umjesto demokracije dobiti fašizaciju države, i to kao uvod u mekanu diktaturu, to nisu mogli poželjeti ni najveći mrzitelji i neprijatelji hrvatske države. 

Add a comment

Opširnije...

Željan Jurlin: Privatizacija općeg dobra čin je veleizdaje

Dana 17.prosinca završilo je javno e-savjetovanje o prijedlogu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, a po njegovom završetku uloženo je čak 914 primjedbi. Radilo se o nezakonitom procesu donošenja nezakonitih i neustavnih zakona, a sada NAKON ŠTO JE Vlada utvrdila prijedlog zakona, očekuje da to Hrvatski sabor samo formalno i potvrdi.

Add a comment

Opširnije...

Željan Jurlin: Novi zakon u najnovijoj režiji zločinačke organizacije!

Nakon što su nas materijalno opljačkali, pokrali obiteljsko srebro i zlato, rasprodali i oteli nekretnine i pokretnine, prešli su na OPĆE I JAVNO DOBRO. Tako da je upravo sada na djelu pokušaj pljačke i rasprodaje još jedinog što je preostalo. Pravno beznađe, legalno bezakonje i otimanje Božjeg dobra; mora, otoka, vode i zraka i to uglavnom kroz resore energetike, zaštite okoliša, mora i morskih luka, a ako to izgubimo izgubit ćemo doslovno sve.

Add a comment

Opširnije...

Činjenica: Mala kronologija zla

UN-ova Agenda 21, akcijski je plan za dobivanje kontrole nad obrazovanjem, zemljištem, vodom, mineralima, biljkama, životinjama, građevinama, svim proizvodnim postrojenjima, svim informacijama, svom energijom, kao i svim ljudima na svijetu. Plan implementacije globalne vladavine ide preko lokalne zajednice.

Add a comment

Opširnije...

Željan Jurlin: Hrvatski žrvanj

Kaže se da tko ne uči iz povijesti osuđen je na ponavljanje, a Hrvati su sada već sasvim očito nepopravljivi ponavljači. Od zla gore, Otac Domovine je dobro rekao da smo lakozaboravljiv i lakopraštajući narod. I što onda kazati o toj i takvoj državi koja funkcionira na razini večernje škole. Zemlje u kojoj je sustav duboke države toliko institucionalno kriminaliziran da s njime upravlja zločinačka organizacija + etno biznismeni na račun 16%, i to od 46,85% izašlih birača.

Add a comment

Opširnije...

Željan Jurlin: Poseban zakon o zviždačima

U Hrvatskoj je iznimno važno pokrenuti postupak za promjenu i donošenje Posebnog zakona o zviždačima. Mnoge zemlje i međunarodne organizacije donijele su pravila i zakone kojima štite zviždače. Naime, njihova se zaštita propisuje zakonima o radu, a ponekad i posebnim zakonima (naročito u zemljama članicama EU).

Add a comment

Opširnije...