Sanaderov poučak

Pin It

Čuveno hrvatsko izdajstvo i licemjerno politikantstvo, i čemu uopće PROSVJEDI ako su samo protiv četničkog gosta ali ne i pozivatelja, njihovih p(r)očetničkih domaćina ?

Osim činjenice što PROSVJEDI, i to u dijelu političko-braniteljske režije, još jednom u jako dugačkom nizu sličnih prosvjeda, prolaze sa svrhom odvlačenja pažnje od doslovno rečeno izdajničkih zakona, može se kazati i to da su i potpuno krivo adresirani. Što znači, da osim održavanja u sjeni najgore moguće izglasanih zakona od osnutka hrvatskog sabora; pljačke i otimačine hrvatskog općeg i javnog dobra, Ovršnog zakona, Zakona o koncesijama, Zakona o strateškim investicijama, GMO-u, Zakona o porezima i uspostavi komunalne policije, kao modifikaciji tihog ulaska Zakona o nekretninama na "mala vrata" itd., oni nikako ne bi trebali biti samo i isključivo protiv Vučića, a zašto ?  

Jeste li znali da je jedan od glavnih sadržaja famoznog 23. poglavlja pregovora s EU, osim naravno programa povratka Srba, i taj da hrvatski političari u tzv. zadanoj misiji pomirenja, redovno moraju hodočastiti u Beograd i na mjesto “hrvatskih zločina” i četničkih ustanaka, ali da isto tako vrijedi i obratno. Naravno, sve osim paritetnog zakona između dvaju država u participiranju i obnašanju vlasti, te javno državnim poslovima kad su u pitanju nacionalne manjine. Drugo, to što su četnici i fašisti odlukom srpskog parlamenuta 2004.g., niti malo slučajno, i dodatno ustavnopravno izjednačeni s partizanima i antifašistima. Uporedbe radi s druge strane hrvatske institucije progone čak i sami starohrvatski pozdrav ZDS. 

Zar su lakozaboravljive i lakopraštajuće hrvatske ovce već tako brzo zaboravile i na ne tako davnu činjenicu da je balkanska kraljica, predsjednica RH, Deklaracijom o unaprijeđenju odnosa s tadašnjim predsjednikom srpske tehničke Vlade Aleksandrom Vučićem, prekršila Ustav RH i time ne prvi put osramotila Hrvatsku državu. Ustav RH predviđa usuglašavanje i provođenje zajedničke vanjske politike između predsjednika i Vlade RH. Tako da se DEKLERACIJA naime može potpisati samo onda kada prođe pravnu proceduru Vlade i sabora, a Ustavni sud definira pravnu klauzulu.  

Nadalje, postavlja se i logično pitanje zašto bi se i kome Vučić ispričao i tko to razuman uopće od njega iskreno očekuje. Pa zar on nije svoju srbijansku državničku samosvijest već ranije i to jasno izrekao hrvatskom novinaru na pitanje o svojoj ulozi u nikad proglašenom ratu riječima, da je bio uz svoj narod. Za razliku od brojnih hrvatskih izdajnika koji svoj nacionalni identitet konstantno potkopavaju ili recimo jednog ratnog dezertera poput anemičnog Plenkovića, koji se tijekom DR-a skrivao po raznim institucijama i zakladama, Vučiću je dakle normalno da on stoji uz svoj narod pa makar u zlu. Nasuprot tome hrvatski se politikanti tom istom četniku opravdavaju zbog afirmacije hrvatskih vrednota i svog vlastitog identiteta. Dapače, principjelno, vjerodostojno i nadasve hrabro tu istu euročetničku spodobu kao i njegovu stranku, gdje Vučić uz hrvatsko četničko orgijanje, javno izjavljuje i to kako treba ubijati stotinu muslimana za svakog ubijenog Srbina, podupiru i pomažu u primanju EPP. Ustupaju mu prijateljski čak i Radni prijevodi pravne stečevine Europske unije. Ne zaboravimo ni to da je još Bečki Der Standard svojedobno isticao kako bi se Grabar Kitarović u REGIJI mogla postaviti kao predstavnica Europske pučke stranke, te POMOĆI primanju u Srbiji vladajuće Srpske napredne stranke u EPP. "Osim toga, od zajedničkog nam je interesa da države zapadnog Balkana podržimo u njihovim euroatlantskim integracijama", pisala je svojedobno i sama Merkel. Isto su tako znakovite kontroverzne i na žalost manje poznate javne izjave njemačkog predsjednika Joachima Gaucka o Domovinskom ratu kao “GRAĐANSKOM ratu. Gdje isti navodi to kako su “i Hrvati činili zločine u borbi za teritorijalni integritet”, naglašavajući potrebu da se i Kolinda Grabar-Kitarović nastavi “zalagati za pomirenje, dijalog i suradnju u "regiji". Dodao je tada i to da domoljublje ne treba “pomiješati s agresivnim nacionalizmom” koji je praćen izopćenjem i ponižavanjem manjina. Poruka njemačkog predsjednika je bila da posao koji je tadašnji predsjednik Josipović napravio u "regiji" još nije završen. I da je odgovornost predsjednice Grabar-Kitarović da to nastavi – tumačio je isto tako Florian Bieber, profesor na sveučilištu u Grazu, specijaliziran za jugoistočnu Europu. 

Svaćaju li i imaju li uopće hrvatske lakozaboravljive i lakopraštajuće ovce snage i vjere za shvatiti sav taj teatar apsurda. Žalosna činjenicu da upravo ovaj četnik danas može Hrvatsku ne samo LUSTRIRATI , nego i spasiti samu od sebe. Naravno pod uvjetom da otvori ARHIVU UDBE ZA CIJELU JUGOSLAVIJU..“ÐUBRE NAM JE ZATRPALO DRŽAVNU ARHIVU, TREBA MALO NA SVETLO.” – Aleksandar Vučić vodećim obavještajcima BIA. Logično pitanje koje se slijedom toga sam nameće je nisu li bar NEKI inicirani u današnje prosvjede uključeni dijelom i zbog toga ? Činjenica i odgovor se nalaze upravo u tome da Vučić samo otvaranjem i raskrinkavanjem tih arhiva dobiva čvrsta jamstva za brz ulazak u EU. I dok recimo Hrvatska opet zatvara svoje nakratko otvorene udbaške arhive izgleda kako se spas vidi jedino u Beogradu. Tamo gdje su na kraju svi mikrofilmovi i dosjei i pohranjeni. 

Što dakle ova i ovakva Hrvatska trenutno dobiva od te udbo kriminalne politike cementiranja i stranačko partijske političke bipolarizacije. Sustava koji doslovno feudalizira Hrvatsku. Neprestano donoseći izdajničke zakone i odluke, a istovremeno vješto manipulirajući javnošću stvarajući podjele i organizirajući prosvjede s uvijek istim ciljem. Procesom kojeg znakovito i u najboljoj mjeri oslikava dobro poznati Sanaderov poučak "psi laju, karavane prolaze". Što dakle očekivat od ove odnarođene oligarhije i njihove anacionalne (hdz) i asocijalne (sdp) unutarnje politike. Koja je uopće svrha te zajedničke im izdajničko vanjske politike ? Sustava koji je odavno postao svrha sam sebi. Slugansko servilne poltike kojoj je izgleda jedini vanjsko politički cilj borba svih tih udbo kriminalnih frakcija u svrhu preuzimanja uloge balkanskog liderstva i izgradnja novoplanirane tvorevine. Zajednice "regija". Euroslavije ! 

Posebno ako znamo nepobitnu istinu, onu jednog drugog, ne Aleksandra, već dr. Petra Vučića: Hrvat je sve ono što Srbin nije. I obratno !

Činjenica