Vera Primorac: Kad mirotvorci marširaju 2.dio

Ipak, moram priznati, svima nam je čudna popustljivost našeg vrlog Plenkija i svih tzv. domoljubnih saborskih zastupnika koji na sve ovo pristaju. A još me više čudi šutnja nekih  naših braniteljskih udruga. Doduše, bunili su se protiv tih Pupovčevih ideja mnogobrojni branitelji, a posebice oni koji su ratovali pod zastavom HOS-a. 

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Kad mirotvorci marširaju 1.dio

”Možete lagati sve ljude jedno određeno vrijeme,  možete stalno lagati neke određene ljude, ali ne možete lagati sve ljude cijelo vrijeme”, američki predsjednik Lincoln.

Kod nas nikad živa mira. Vijesti i događaji se smjenjuju kao na traci. Pa je sve ono prethodno, bilo   izrečeno ili napisano, ili je pak ono što se dogodilo, već poništeno i ostavljeno u neki kutak za zaborav.

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Svatko žanje ono što posije 2.dio

Zabranjuju se protesti 'Žutih prsluka' na Elizejskim poljanama | Francuska  News | Al Jazeera

Nekoliko muškaraca obliveno krvlju. Jednoga iz redova Žutih prsluka, četvorica policajaca obaraju na zemlju. Dvojica ga drže licem prema asfaltu, treći mu stavlja lisice, a onaj četvrti mu koljenom pritišće glavu na asfalt. Među ozlijeđenima je i nekoliko žena. Pušta se suzavac, bacaju plinske boce i uključuju i vodeni topovi…

Iskreno, takvu brutalnost i takav barbarizam, odavno nisam vidjela.

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Svatko žanje ono što posije 1.dio

Umni kažu kako nam dolazi „novi svjetski poredak“ i „novo-normalno“. Pa će nam tako, sve ono što nam je uistinu normalno, postati nenormalno, a sve nenormalno postati normalno. Tako će nam se nametnuti i svi njihovi protuprirodni zakoni i ponašanje, odrediti što jest a što nije u skladu s nekim njihovim imaginarnim vrijednostima, te nas trpati i zatvarati u stanove, nametnuti maske i obvezno cijepljenje.

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Kuda plovi ovaj brod 1.dio

„Dekadencija društva, odstupanje i rušenje svih moralnih uzusa građanskog društva, ograničavanje sloboda, stagnacija društveno-ekonomskih odnosa, isključivost (netolerancija prema svim drugima i drugačijem), potpuno preuzimanje kontrole nad čitavim društvom, migracije i najezde  barbara,   zlouporaba moći zadobijene službom u vojsci, u birokraciji  ili u gradskoj upravi u kojoj više nije sudjelovala urbana elita, čiji su članovi – još mnogo prije – iz aktivne službe otišli na razne administrativne položaje, koji su ih oslobađali obveza prema njihovim gradovima.

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Zagreb je naš oduvijek bio i bit će naš zauvijek 1.dio

“Svako naše DA i HDZ-u i SDP-u i Možemo, i svim lijevima je NE za Hrvatsku!“,  pater Dominik Kristijan Gerbic. 

Ali, dragi naši Hrvati i Hrvatice, nemamo se čega bojati. Niti trebamo strepjeti za našu  budućnost. U Zagrebu će, tako bar pišu 'provjereni i objektivni mediji', u utrci za gradonačelnika, sigurno pobijediti Tomislav Tomašević, te tako  postati drugi čovjek u Hrvatskoj. 

Add a comment

Opširnije...