Vera Primorac: Kuda plovi ovaj brod 1.dio

„Dekadencija društva, odstupanje i rušenje svih moralnih uzusa građanskog društva, ograničavanje sloboda, stagnacija društveno-ekonomskih odnosa, isključivost (netolerancija prema svim drugima i drugačijem), potpuno preuzimanje kontrole nad čitavim društvom, migracije i najezde  barbara,   zlouporaba moći zadobijene službom u vojsci, u birokraciji  ili u gradskoj upravi u kojoj više nije sudjelovala urbana elita, čiji su članovi – još mnogo prije – iz aktivne službe otišli na razne administrativne položaje, koji su ih oslobađali obveza prema njihovim gradovima.

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Zagreb je naš oduvijek bio i bit će naš zauvijek 1.dio

“Svako naše DA i HDZ-u i SDP-u i Možemo, i svim lijevima je NE za Hrvatsku!“,  pater Dominik Kristijan Gerbic. 

Ali, dragi naši Hrvati i Hrvatice, nemamo se čega bojati. Niti trebamo strepjeti za našu  budućnost. U Zagrebu će, tako bar pišu 'provjereni i objektivni mediji', u utrci za gradonačelnika, sigurno pobijediti Tomislav Tomašević, te tako  postati drugi čovjek u Hrvatskoj. 

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Još Hrvatska ni propala! 2.dio

Humanitarne akcije za Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu: Saznajte kako  možete pomoći stradalima u potresu

I diljem Hercegovine i BiH, u svim crkvama tijekom nedjeljnih misa, prikupljala se pomoć za područja pogođena potresom u Hrvatskoj. Gradovi, županije, razne udruge te privatne tvrtke Hercegovine, izdvajali su novac i drugu pomoć za stanovnike na pogođenim područjima Banovine, a iz gradskog proračuna Mostara, izdvojena su za pomoć Petrinji, Sisku i Glini, i određena novčana  sredstva.

Add a comment

Opširnije...