Birokracija - vlast nad robljem 16.dio

Poštovani čitatelji glasila, plan je od samoga početka i bio takav da se hrvatsko društvo udalji od plemenitosti i društva znanja, a da sva „dobrota među ljudima“ bude tehno-psihološka osnova za produktivan rad sa štio manje ekcesa ili javnoga diskursa oko nečijega prava što je podigao/la glas na drugoga.

Add a comment

Opširnije...

Birokracija - vlast nad robljem 15.dio

Image result for rich mans cartoonPoštovani čitatelji glasila, za ne povjerovati je i za ne otrgnuti se dojmu, kako mi Hrvati i dalje još nekako živimo u društvu „imati a ne biti“. Točnije navedeno: prije „imati“ negoli „biti“.  A pogotovu kada je još sve teže imati a kamoli nešto postati, iliti biti. Koliko imate toliko vas se na ovaj ili na onaj način još uvijek vrednuje.

Add a comment

Opširnije...

Birokracija - vlast nad robljem 14.dio


Image result for pesimizamPoštovani čitatelji glasila, svi mi koji smo sada i ovdje na ovome mediju prisutni, postavimo si jedno veliko pitanje: vjerujemo li u načelo sustava ili u načelo čovjekove održivosti? Kada mislimo na pojam čovjekove održivosti, onda nemojmo gledati samo na interese „punoga želuca“ jer tada imamo previše uzak fokus na životnu stvarnost.

Add a comment

Opširnije...

Birokracija - vlast nad robljem 13.dio

Image result for bureaucracyPoštovani čitatelji glasila, kada se u birokratskome bespuću pojavi sintagma „abeceda demokracije“ koja predstavlja neku novu samozvanu političku stranku iliti opciju,tada nam je po zakonima neurolingvistike(NLP-a) zaista dano do znanja da smo još uvijek na početku ili na „nuli“. Bez obzira tko je i sa kakvim nakanama idejni začetnik „abeceda demokracije“,svakako ima nam nešto iskreno za reći.

Add a comment

Opširnije...

BIROKRACIJA-VLAST NAD ROBLJEM 12. dio

Image result for government cartoonPoštovani čitatelji glasila,  u hrvatskoj povijesti,oduvijek je bilo poznato nasilno donošenje odluka. Bilo iz redova mletačkih poreznika, bilo turskog „harača“ bilo nekoga trećeg. Danas svjedočimo kako nam se u vlastitoj državi pod glavnim zakonodavnim tijelom Hrvatskim Državnim Saborom i Vladom, donose ishitrene i „nagle“ odluke koju često nazivamo „nepopularnima“. Jesmo li se dublje pitali zašto je u nas tako!?

Add a comment

Opširnije...

BIROKRACIJA-VLAST NAD ROBLJEM 11. dio

Related imagePoštovani čitatelji glasila! Siromaštvo… Da li je to možda kušnja života? Da li je tu posrijedi poučna faza sazrijevanja u životu? Da li je to sramota? Da li zaista vrijedi poučak da onaj tko prođe fazu siromaštva postaje snalažljiv i odgovoran u životu? Jesmo li baš toliko sigurni da sve to tako izgleda?

Add a comment

Opširnije...

Birokracija - vlast nad robljem 10.dio

Image result for poltronPoštovani čitatelji glasila, Hrvatski je narod inteligentnih svojstava. No kako mirne duše prihvatiti i povezati činjenice toga kako smo istodobno inteligentni i podanički narod. Možda se možemo složiti tvrdnjom kako se nekada nema smisla izravno sukobiti i postavljati borbenički, no mana nam leži u tome što zaobilazimo svaki „pesimizam“ kada treba podignuti kredit ili kada otvorenije prepuštamo šanse onima koji nemaju odviše časnih namjera nad nama. Lako nam je onda zapasti u apatiju…

Add a comment

Opširnije...

Birokracija - vlast nad robljem 9.dio

Image result for devil's eyePoštovani čitatelji glasila, prizori iz „snoviđenja 2013“ ukazuju na pokloništvo „raje“ pred Zlim. Sve što izgleda zastrašujuće ali sa druge strane „očaravajuće“…daje poticaj raji da iz skrivenog straha pojačavaju poštovanje, pa samim time dobivamo neki opis strahopoštovanoga  divljenja. Zli je „raji“ gospodar te „raja“ očekuje da joj se upravo taj njen gospodar smiluje.

Add a comment

Opširnije...

Birokracija - vlast nad robljem 8.dio

Image result for bureaucracyPoštovani čitatelji glasila, po nastavku iz sedmog dijela(snoviđenje 2013), podosta ćemo ovdje govoriti o pokorničkim, dominacijskim i inim odnosima u društvu. Bili mi toga povremeno svjesni, bili mi toga ipak nedovoljno svjesni. Svakako postoji neka tajna veza između svih odnosa u društvu, no razlikujući dobro od zla, nad nama stoji zadatak utvrditi o kakvom se načinu ili pak vezi ovdje radi….

Add a comment

Opširnije...

Birokracija - vlast nad robljem 7.dio

Poštovani čitatelji glasila, u ovome članku krenuti ćemo sa pričom,odnosno temom jednoga vrlo zanimljivoga snoviđenja iz 2013 godine. Autor navedenoga svjedočenja iznosi: Prizori zaista opisuju momente stvarnih biblijskih značenja. Stojimo u jednom zatvorenom dijelu Hrama (javnoga,religijskoga). Ona tek viđena unutrašnjost toga Hrama, sastojala se od dvaju dijelova.

Add a comment

Opširnije...