Zadnji komentari

Migrantska invazija u punom jeku na sve moguće načine

Pin It

Image result for migranti silom ulazak

Službenici Jedinice granične policije Izačić danas su uhitili su državljanina BiH čiji su inicijali E.H. i državljanina Hrvatske čiji su inicijali M.G, nakon što su pokušali prokrijumčariti državljanku Somalije.

Iz Granične policije BiH pripćeno je da je strana državljanka prilikom granične provjere dala na uvid tuđu putnu ispravu Nizozemske, a daljim operativnim radom utvrđeno je da se radi o državljanki Somalije. Ona je otkrivena graničnom kontrolom taksi-vozila na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Izačić. Zbog postojanja osnovane sumnje da su E.H. i M.G. počinili kazneno djelo krijumčarenja ljudi, o događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH kojem će protiv ovih osoba biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. Somalijka je predata pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Doljani danas su, kontrolom troje stranih državljana, otkrili tri falsificirane osobne karte Španjolske, koje su koristili pri pokušaju izlaska iz BiH. Oni su kontrolirani na prijelazu Doljani u autobusu koji prometuju na relaciji Sarajevo-Split. Strani državljani nisu posjedovali druge dokumente na osnovi kojih bi mogao biti utvrđen njihov identitet, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Irana. O događaju je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Jučer su na prijelazu Brod uhićena dva državljanina Tunisa koja su pri izlasku iz BiH dali na uvid falsificirane osobne karte Francuske, a daljim provjerama utvrđeno je da jednu osobnu kartu potražuje Interpol kao ukraden ili izgubljen dokument. Tunišani su posjedovali i originalne pasoše Tunisa, a kontrolirani su u autobusu koji prmetuje na relaciji Sarajevo-Frankfurt. O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Doboju.

USN