Zadnji komentari

Migranti u Bihaću se opet malo igrali s noževima, i tako više puta

Pin It

Image result for migrant knife

Dana 16.12.2018.godine, oko 23.50 sati, Policijskoj stanici Bihać, obratili su se uposlenici zaštitarske agencije, angažirani na osiguranju u prihvatnom migracijskom centru Bira koji su prijavili da je došlo do međusobnog fizičkog sukoba između većeg broja migranata, te da je jedna osoba povrijeđena.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici zatekli su povrijeđenog M.N. rođenog 1988.godine u Afganistanu, s povredom u predjelu ramena koja je zadobivena upotrebom HLADNOG 0RUŽJA, dok je u neposrednoj blizini pronađen i odbačeni nož s kojim je nanešena povreda.

Povrijeđenom je ukazana liječnička pomoć a u Kantonalnoj bolnici. Utvđene su lakše tjelesne ozljede. Uviđajnim radnjama koje su obavili istražitelji OKP PS Bihać, došli su do saznanja da je H.A.,rođen 1992.godine, državljanin Pakistana sudjelovao u fizičkom sukobu te nanio povrede Afganistancu.

Obaviješteno je KT USK koje je naložilo da se obojica liše slobode u cilju sprječavanja daljnjeg međusobnog sukoba, a protiv H.A.(1992) podnese Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu .

U toku vršenja uviđajnih radnji, oko 00.30 sati, ponovo je došlo do međusobnog fizičkog sukoba između više migranta, a što je izazvalo uznemirenost u cijelom kampu, da bi u jednom trenutku oko stotinu migranata izašlo iz hala u kojima su smješteni, stvarajući viku i galamu nakon čega je između migranta ponovo izbio međusobni fizički sukob.

Policijski službenici i zaštitari koji su bili na licu mjesta uspjeli su spriječiti daljnji fizički sukob i situaciju staviti pod kontrolu, te migrante vratiti u prostorije u kojima su smješteni. U ovom sukobu povrede su zadobile dvije osobe, H.A (1996) i D.S (2000) obojica državljani Pakistana kojima je ukazana liječnička pomoć, dok istražitelji OKP PS Bihać nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju identiteta osoba koja su im nanijeli povrede.

usn.ba