Zadnji komentari

Njemačka: Mogući ratni zločinci među migrantima ušli u državu bez obrade i istrage

Pin It

Image result for migranti napadaju

U odgovoru se navodi da je Savezni ured za migraciju i izbjeglice (BAMF) proslijedio oko 5000 informacija glede “zločina po međunarodnom pravu” Saveznom uredu za kriminalističke istrage i državnom odvjetniku od 2014. do početka 2019. Bilo ih je barem još 210 iz drugih izvora. Međutim, samo u 129 slučajeva pokrenute su istrage

Tisuće informacija o mogućim ratnim zločincima među migrantima koji su ušli u Njemačku tijekom masovnog priljeva 2015-2016. očito su ostale neobrađene.

Taj je podatak sadržan u odgovoru ministarstva unutarnjih poslova na parlamentarni zahtjev, a agenciji dpa postao je dostupan u četvrtak.

U odgovoru se navodi da je Savezni ured za migraciju i izbjeglice (BAMF) proslijedio oko 5000 informacija glede “zločina po međunarodnom pravu” Saveznom uredu za kriminalističke istrage i državnom odvjetniku od 2014. do početka 2019. Bilo ih je barem još 210 iz drugih izvora.

Međutim, samo u 129 slučajeva pokrenute su istrage.

U razdoblju 2015-2016, na vrhuncu priljeva migranata, bilo je 3800 tragova, ali samo 28 istraga.

“Zbog njihovog velikog broja policija nije mogla odmah istražiti te indicije”, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova za Bild.

Ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (CSU) naglasio je da te informacije “nisu odbačene” nego su “provjerene i sortirane po prioritetu”.

Zastupnica Linda Teuteberg iz oporbene Stranke slobodnih demokrata (FDP), koji su uputili zahtjev, upozorila je: “Ratni zločinci ne smiju dobiti zaštitu u Njemačkoj. Imam dvojbe oko toga je li se savezna vlada bavila time zadnjih nekoliko godina s potrebnom ozbiljnošću.”

U odgovoru se navodi da je osumnjičeno 12 Nijemaca, dok su ostali osumnjičeni iz Sirije, Afganistana, Gambije i Iraka.

priznajem.hr