Zadnji komentari

Sud oslobodio migrante optužene za ubojstvo jer im nije mogao utvrditi identitet

Pin It

Kantonalni sud u Bihaću donio je oslobođajuću prvostupanjsku presudu u kaznenom predmetu ubojstva protiv državljana Alžira Ismaila Mehailija i Walid Farauki koji su optuženi da su 15. lipnja 2018.godine u Velikoj Kladuši usmrtili 24-godišnjeg Alžirca A.I.

Kazneno vijeće nije moglo na osnovi podataka u spisu, odnosno optužnice zaključiti o identitetima optuženih obzirom da oni nisu imali identifikacijske dokumente.

Ovaj slučaj je zanimljiv stoga što prilikom ulaganja dokaza od strane tužitelja nije bilo sporno da su optuženi viđeni od više svjedoka na mjestu ubojstva i što postoje DNK tragovi, nego stoga što nije utvrđen identitet osoba koje se u optužnici vode kao Ismaili Mehaili, rođen 1985. i Walid Farauki, star 23 godine.

Zanimljivo je i da je policija prvo tvrdila da je Farauki iz Palestine, ali iz tužiteljstva su došle informacije da su obojica optuženih iz Alžira. Drugim riječima, sud nije povjerovao tužiteljstvu USK.

15.lipnja 2018. godine oko 23 sata u ulici Đure Pucara Starog u tuči u jednoj kući koja se potom nastavila na ulici jedan od sudionika je velikim nožem u grudi ubo 24-godišnjeg A.I. Bio je to udarac u srce. Osumnjičeni Ismaili Mehaili i Walid Farauki su nakon kriminalističke obrade odlukom Kantonalnog suda bili u pritvoru 30 dana zbog opasnosti od bijega, bojazni da će osumnjičeni ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke ili pak izmijeniti, uništiti ili sakriti dokaze važne za kazneni postupak.

Dvojica optuženih čiji identitet nije utvrđen sada su na slobodi i čekaju nastavak suđenja ukoliko tužiteljstvo USK uloži žalbu na presudu. Moglo bi se reći i da nije poznato u konkretnom slučaju tko je zapravo na slobodi.

usnovosti