Zadnji komentari

Sukob policije i ilegalnih migranata u Bihaću

Pin It

Tri policajca lakše su ozlijeđena, a trojica ilegalnih migranata uhićena nakon što su snage reda u Bihaću pokušale provesti raciju zbog više incidenata koji su se događali u objektu koji je služio za njihov smještaj.

Kako je objavila policija Unsko-sanske županije policajci su napadnuti prigodom obavljanja svojih redovitih poslova.

“Prigodom ulaska u privatni objekt u središtu Bihaća, naišli smo na otpor tu smještenih osoba i tri su policijska službenika lakše ozlijeđena.

Također, tri su migranta lišena slobode i u tijeku je njihovo procesuiranje”, rekao je za medije u BiH glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

Pojasnio je kako se radilo o koordiniranoj akciji više županijskih institucija u nadzoru privatnog objekta u kojem boravi skupina od 135 migranata, s kojima su vlasti nekoliko posljednjih dana imali više incidentnih situacija.

Migranti iz toga centra onemogućavali su policiju u obavljanju njezinih zadaća, te su štitili nasilnike u svojim redovima, rekao je Šiljdedić zbog čega je u četvrtak uhićeno šest stranih državljana.

Vlasti Unsko-sanske županije najavile su kako će sve migrante koji su nelegalno smješteni u Bihaću u privatnim smještajima ili na javnim površinama premjestiti na lokaciju Vučjaka uz granicu s Hrvatskom, a čemu su se usprotivili hrvatski mještani iz sela Žegara, Vedrog Polja i Zavalja koji žive uz ovu lokaciju.

U Vučjaku je u tijeku postavljanje šatora, te infrastrukture za prijam veće skupine migranata koji u BiH dolaze ilegalno pokušavajući se dokopati Hrvatske i nastaviti dalje prema bogatim zemljama Europske unije.

Protiv smještanja migranata na lokaciji Vučjak oglasio se i posebni predstavnik Europske unije u BiH Lars Gunnar Wigemark.

Zadnjih petnaestak dana raste broj dolazaka migranata u Bosnu i Hercegovinu, a od početka ove godine zabilježeno je više od 9000 ilegalnih ulazaka u zemlju.

Tijekom prošloga tjedna zabilježeno je više međusobnih obračuna migranata te napada na mještane na području Unsko-sanske županije. 

kamenjar.com