Zadnji komentari

Sarajevo na nogama: Migranti ubili čovjeka, a dvojicu građana izboli nožem

Pin It

stop Migrants Sign" photos, royalty-free images, graphics, vectors & videos  | Adobe Stock

U Sarajevu je mladić ubijen u sukobu s migrantima. Htio je obraniti brata, a migranti su ga izboli nožem, potvrdili su u srijedu iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije. Trojica migranata izboli su s leđa i ubili Jasmina Berovića koji je došao u pomoć bratu vlasniku kafića u kojem su stvarali probleme. I brat je izboden nožem i bori se za život, te još jedna osoba.

Nakon ubojstva Jasmina Berovića, mladića koji je smrtno stradao u fizičkom obračunu koji se dogodio sinoć na području Ilidže na Facebooku se pojavio poziv građanima za izlazak na prosvjed, piše dnevnik.ba

– Ubili su nam migranti našeg brata sarajevskog. Raja, dođite danas na Ilidžu. Da stanemo mi u kraj ovom zulumu … Jer će to neko biti sutra od nas !! Mala Aleja … 13 h, stoji u pozivu na jednoj od sarajevskih Facebook stranica.

Incident je sarajevskoj policiji prijavljen u 22.25 sati, a dogodio se u Barskoj ulici gdje je došlo do obračuna više osoba u kojem su sudjelovali i migranti, a koji su, nakon sukoba, pobjegli.

Prema tvrdnjama izvora bliskog istrazi on je smrtno ozlijeđen kada je pokušao obraniti brata kojega su napali migranti.

Incident se navodno dogodio u kafiću čiji je vlasnik brat ubijenoga. On se sukobio s migrantima koji su ušli u kafić i počeli stvarati probleme, a nakon što ih nije uspio obuzdati pozvao je u pomoć brata.

“U jednom trenutku nastradali je okrenuo leđa te je izboden. U napadu je teško ozlijeđen i njegov brat kojem se liječnici bore za život”, kazao je neimenovani izvor.

Stradali Berović imao je 36 godina, a prema neslužbenim informacijama do incidenta je došlo nakon što su migranti, navodno, radili probleme u jednom ugostiteljskom objektu. Nakon toga su pozvani mladići kako bi ih udalji iz objekta, te je došlo do međusobnog obračuna.  Osim što su ubili čovjeka, migranti su nožem izboli i dvojicu drugih građana Sarajeva.

Izvor: narod.hr/dnevnik.ba