Zadnji komentari

Euforija na ulicama: Migranti diljem Europe slave pokolj u Izraelu, čak i klicali Hamasu

Pin It

Jutarnji list - Migranti po Europi slave pokolj u Izraelu, u izbjegličkom  kampu u Grčkoj klicali Hamasu: 'To, braćo!'

Napad na Izrael naišao je diljem svijeta i na podršku, u prvom redu onih koji smatraju da je Izrael na taj način kažnjen za sve prethodne izraelsko-palestinske sukobe i žrtve s palestinske strane. 

Uspješnost napada šokirala je Izrael, a donijela i razlog za slavlje u imigrantskim propalestinskim zajednicama u Europi.

Tako konzervativni britanski Telegraph javlja da je veliko slavlje nastalo u migrantskim kampovima u Grčkoj gdje su palestinski izbjeglice i drugi, mahom državljani Iraka i Sirije, slavili unatoč vijestima o strašnom krvoproliću i stotinama mrtvih i otetih Izraelaca te kasnije osvetničkim smrtima u samoj Gazi, prenosi Jutarnji list.

Mašu i kliču

Na jednoj od snimci s TikToka, za koju se vjeruje da prikazuje izbjeglički kamp na egejskom otoku Samosu u jučerašnjem ozračju, vide se djeca i odrasli kako oduševljeno mašu i kliču. Tamo se nalazi kamp zatvorenog tipa, okružen bodljikavom žicom, piše britanski list.

Slavilo se i u brojnim arapskim državama u palestinskom okruženju gdje su se pristaše Hamasa i libanonskog Hezbolaha glasno podržale "braću u izraelskom zatvoru".

U Teheranu je tako priređen vatromet, a građani su izašli na ulice s palestinskim zastavama. Iranska vlada, podsjetimo, podržava djelovanje Hamasa, a u objavi nakon početka nasilja čestitali su Hamasu na odličnoj akciji.

Francuska agencija AFP javila je da je i na njemačke ulice izašlo nešto palestinskih pristaša, zbog čega je policija budno motrila lokalne sinagoge, zbog straha da ne bi bilo napada.

direktno.hr