Zadnji komentari

Užas u Italiji: Grupa migranata silovala 13-godišnju djevojčicu

Pin It

Sedam egipatskih migranata uhićeno je zbog sumnje da su grupno silovali 13-godišnju talijansku učenicu pred očima njezina dečka u sicilijanskom gradu Cataniji. Stravičan napad dogodio se u utorak navečer dok su žrtva i njezin dečko šetali javnim vrtovima Ville Bellini u centru grada.

Novine Il Giornale izvijestile su kako je par napala banda migranata koja je maloljetnicu odvukla u javni WC gdje su je silovali.

Grupa je pretukla i držala žrtvinog dečka dok su dvojica osumnjičenih silovala djevojčicu, a ostali su sve promatrali. Nakon drugog napada, žrtva se uspjela osloboditi i pobjeći s dečkom.

Po izlasku iz parka, par je potražio pomoć prolaznika u Via Etnea koji su alarmirali policiju.

Nadzorne snimke CCTV-a iz vrtova i svjedočenja žrtava pomogli su u identificiranju skupine migranata, šestero osumnjičenih uhićeno je  te večeri. U okviru istrage koja je u tijeku od žrtve su uzeti i DNK brisevi.

Sedmi osumnjičenik uhićen je sljedećeg dana na Piazzi Dante dok je pokušavao pokupiti svoje osobne stvari iz svog privremenog boravišta prije bijega iz grada.

Okružno tužiteljstvo i tužiteljstvo za mladež potvrdili su talijanskim medijima da su trojica osumnjičenih maloljetnici, piše Remix.

Stravičan napad izazvao je žestoke reakcije cijele zemlje, a komentiralo ga je i nekoliko visokopozicioniranih političara, uključujući premijerku Giorgiu Meloni.

“Želim ovo reći kako bih izrazila svoju solidarnost s njom i njezinom obitelji. Država će biti tu i pravda će biti zadovoljena”, rekla je talijanska premijerka tijekom posjete tvornici “Gigafactory 3Sun” u Cataniji.

Zamjenik premijera Matteo Salvini bio je oštriji i ponovio je kaznu za silovatelje koju je predložila njegova stranka Liga.

“Nemojte dolaziti i razgovarati sa mnom o toleranciji. Suočeni s ovakvim užasima, ne može postojati pomilovanje nego samo jedan lijek: kemijska kastracija. Računam da će prijedlog Lige biti izglasan što prije”, rekao je.

Zastupnica Lige u Europskom parlamentu Annalisa Tardino pozvala je da se strani državljani koji počine takve prijestupe “odmah vrate u domovinu”, dodavši: “Sigurnost naše djece mora biti prioritet.”

narod.hr