Zadnji komentari

Samo neka ih primaju i dalje

Pin It

Illegal Immigration: Over 6,531 Royalty-Free Licensable Stock Illustrations  & Drawings | Shutterstock

Migranti također imaju koristi od toga što sami mogu navesti vlastitu dob (dakle bez materijalnog dokaza za to što tvrde). Tako neki od njih tvrde da su maloljetni iako su zapravo odrasli. Na taj način migrante je još teže deportirati, a oni dobivaju pristup obrazovanju i socijalnim beneficijama koje nisu dostupne starijim migrantima

Veliki broj migranata ove godine nastavlja ulaziti u Njemačku, a rekordan broj njih nema ni osobne isprave, što deportaciju ovih pridošlica čini gotovo nemogućom. Naime, ukoliko se ne zna zemlja podrijetla onda se migrant nema kamo ni deportirati, a ako se i sazna nekim slučajem, zemlje iz kojih dolaze većinom ne primaju bez dokumenata.

Do sada je 2024. godini bilo 57 posto tražitelja azila koji nisu imali identifikacijsku ispravu kojom bi dokazali svoj identitet, dob ili zemlju podrijetla, prema podacima Saveznog ureda za migracije i izbjeglice (BAMF). U odnosu na 2023. godinu bilježi se porast ovakvih slučajeva za za 11 posto.

100.000 migranata ušlo je u Njemačku ilegalno između siječnja i svibnja

Prema njemačkom listu Welt, otprilike 100.000 migranata ušlo je u Njemačku ilegalno između siječnja i svibnja. Više od polovice njih nije imalo putovnicu ili osobnu iskaznicu.

Nedostatak identifikacije daje veliku prednost ilegalnim migrantima, jer Njemačka gotovo nikada ne može deportirati te strance. Njemačke vlasti jednostavno ne znaju njihovu zemlju podrijetla, a zemlje iz kojih ti migranti dolaze gotovo nikad neće primiti natrag državljanina ako nema putovnicu.

Njemačka trenutno ima 250.000 migranata koje bi željela deportirati. Međutim, od siječnja do travnja ove godine samo je 6300 tih migranata zapravo deportirano.

Turci su treća najveća skupina ilegalnih migranata u Njemačkoj

Naime, promigrantske skupine kažu da je lako izgubiti putovnicu ili osobnu iskaznicu u procesu bijega od rata ili progona, ali podaci turskih državljana kriju drugačiju priču. Samo jednom od desetorice turskih državljana službenici nude pravo na azil u Njemačkoj, razlog? Velika većina njih ne bježi od rata ili progona. Unatoč tome, 57,5 ​​posto Turaka koji ilegalno ulaze u zemlju nemaju kod sebe nikakve osobne isprave.

Turci su trenutno treća najveća skupina ilegalnih migranata koji ulaze u Njemačku, nakon Sirijaca i Afganistanaca.

Turci ili pak ne?!?

Dužnosnik BAMF-a koji je anonimno razgovarao s Weltom rekao je da je činjenica da Turska ima tako velik broj građana bez ikakvih osobnih dokumenata apsurdna, s obzirom da je Turska država ”članica OECD-a i NATO-a”. Zapravo, Turska ima strogi zakon prema kojem je ”svaki turski građanin dužan imati osobnu iskaznicu”. Turcima također nije dopušten pristup službama niti slanje djece u školu bez osobnih dokumenata.

Drugi dužnosnik koji se bavi deportacijama rekao je za Welt da većina Turaka tijekom saslušanja “teško može prijaviti nešto značajno” kako bi dokazali da su bježali od progona. Međutim, rijetko koji od ovih odbijenih Turaka ikada bude deportiran.

“Sve dok ne možemo dati putovnicu turskoj strani, ništa se neće dogoditi”, rekla je vlast.

Kompliciranost deportacije

Drugi savezni zračni časnik koji radi na letovima koji deportiraju migrante rekao je: “Kažem vam — ako ne pazimo koga dovodimo, nikada to nećemo riješiti deportacijama, nevjerojatno je komplicirano.”

Naime, druge zemlje, poput Irske, suočavaju se s istim problemima, a glavni izvršni direktor Ryan Aira Michael O’Leary izjavio je da migranti koji dolaze u Irsku bacaju svoje osobne iskaznice u odvod na letovima.

U Njemačkoj ima 400.000 migranata s datumom rođenja 1. siječnja

Praksa da migranti bacaju osobne iskaznice na svom putu u Europu uobičajena je i traje već gotovo desetljeće. Kako je Remix News izvijestio 2020. godine, u Njemačkoj ima 400.000 migranata s datumom rođenja 1. siječnja zbog činjenice da su svi ti migranti ušli u Njemačku bez osobnih iskaznica.

Stariji migranti lažu da su maloljetni

Migranti također imaju koristi od toga što sami mogu navesti vlastitu dob (dakle bez materijalnog dokaza za to što tvrde). Tako neki od njih tvrde da su maloljetni iako su zapravo odrasli. Na taj način migrante je još teže deportirati, a oni dobivaju pristup obrazovanju i socijalnim beneficijama koje nisu dostupne starijim migrantima. Kada migrante testiraju medicinski stručnjaci, velika većina slučajeva pokazuje da su stariji od svoje navedene dobi.

Migracija je Njemačku stajala goleme svote novca. Akademski stručnjak i ekonomist prof. Bernd Raffelhüschen sa Sveučilišta Albert Ludwig u Freiburgu otkrio je da su imigranti Njemačku već stajali 5,8 trilijuna eura zbog socijalne skrbi, stanovanja i drugih usluga, prenosi Remix News.

narod.hr