Zadnji komentari

Počast poginulim pripadnicima HOSa paljenjem svijeća i molitvom

Pin It

SVAKI PONEDJELJAK U DRUGOM KVARTU

Na inicijativu gospođe Mirjane Okun 29. travnja u Novom Jelkovcu kod križa zapaljene su svijeće i održana zajednička molitva za poginule sve članove HOS-a, a posebno smo se prisjetili poginulih članova Prve satnije Ante Paradžik Jasenovac čija se imena nalaze na ploči koja je iz Jasenovca izmještena u Trokut (Novska).

Tom prilikom gospođa Mirjana Okun naglasila je kako su poginuli pripadnici HOS-a sudjelovali u obrani i dali život za Domovinu, dok slučajni predsjednik koji nije želio ovu hrvatsku domovinu pljuvanjem po HOS-u pljuje po hrvatskom narodu i cijelom Domovinskom ratu. „Nikakvi šrafcigeri Vesne Pusić, nikakvo bacanje ploče nećemo dopustiti. HOS će stati iz te ploče, a tu su i navijači. Zavaljujem BBB i Torcidi koja je ovih dana isto dokazala da stoji uz HOS a tako ćemo i dalje svaki ponedjeljak u svakom kvartu paliti svijeće i stat ćemo iza našeg HOS-a“ dodala je gospođa Okun.

Jedan od pripadnika Prve satnije Ante Paradžik Jasenovac gospodin Mladen Vukasović poručio je da u cijeloj Hrvatskoj u svakom kvartu u svakom gradu u kojem je bilo Hosovaca da također zapale svijeće i sjete se naših poginulih pripadnika. „Ploča koju su maknuli iz Jasenovaca nažalost premještena je u Trokut nadamo se da ju neće pokušati maknuti a ako to pokušaju mislim da će cijela Hrvatska stati iza nas i podržati nas u tome da naša ploča ostanu u mjestu gdje su naši poginuli pripadnici“ poručio je gospodin Vukasović.

Sutra 4. svibnja u 20 sati u Kustošiji odati će se počast poginulim pripadnicima Prve satnije Ante Paradžik Jasenovac kod spomenika braniteljima u Kustošiji. Zahvaljujemo svima koji nas podržavaju.

https://www.youtube.com/watch?v=ZenStFlDkuM

https://www.youtube.com/watch?v=jckOWwfCVtU

Zorica Gregurić