Zadnji komentari

9. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska: Danas za sutra - USKORO POČINJE

Pin It

Svjetski savez mladih Hrvatska (dalje: SSMH) i ove godine organizira svoj središnji događaj, deveti po redu Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska. Konferencija punoga naziva “9. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska: Danas za sutra” okupit će stručnjake iz nekoliko različitih područja koji će od ponedjeljka do četvrtka, u formi okrugloga stola, raspraviti najvažnija pitanja koja su se u hrvatskome društvu nametnula u godini koja teče.

Konferenciju će u petak, 29. 10., zaključiti donatorska večer.

Konferenciju će biti moguće pratiti i putem društvenih mreža, na Facebook stranici World Youth Alliance Hrvatska te na YouTube kanalu Svjetski savez mladih Hrvatska.

SSMH podružnica je globalne organizacije World Youth Alliance koja okuplja mlade u dobi od 18 do 30 godina i koja promiče zaštitu ljudskoga dostojanstva i ljudskih prava. Hrvatska podružnica djeluje u tri hrvatska grada (Zagreb, Osijek i Split) i trenutno okuplja više od 200 aktivnih članova.

Kroz četiri dana govornici će raspravljati o pitanjima koja su obilježila 2021. godinu u Hrvatskoj. O kulturi, građanskome odgoju, uvođenju eura i migracijama, raspravljat će se sljedećim redom:

PONEDJELJAK, 25. 10.

Radionica: KultURA čitanja

Vrijeme: 16:00 - 17:30 h

Lokacija: Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Jordanovac 110

Okrugli stol: Još kultura ni propala

Vrijeme: 18:00 - 19:30 h

Lokacija: Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Jordanovac 110

Govornici: prof. dr. sc. Sanja Nikčević, izv. prof. dr. sc. Daniel Miščin, Sonja Švec Španjol, mag. hist. art., Luka Tripalo, mag. pharm.

UTORAK, 26. 10.

Okrugli stol: Građanski odgoj - odgoj građana ili novi predmet?

Vrijeme: 18:00 - 19:30 h

Lokacija: Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2

Govornici: prof. dr. sc. Dubravka Hrabar, izv. prof. dr. sc. Marija Selak Raspudić, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, Tanja Djaković, dipl. phys. et math.

SRIJEDA, 27. 10.

Okrugli stol: Na korak do eura

Vrijeme: 19:00 - 20:30 h

Lokacija: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3

Govornici: prof. dr. sc. Ljubo Jurčić, mr. sc. Velimir Šonje, mr. sc. Vedran Šošić, Zvonimir Troskot, dipl. oec.

ČETVRTAK, 28. 10.

Okrugli stol: Migracije i europski identitet

Vrijeme: 18:00 - 19:30 h

Lokacija: Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3

Govornici: dr. sc. Marinko Ogorec, dr. sc. Sanja Klempić Bogadi, dr. sc. Neven Šimac, Edin Muftić, mag. archeol., mag. hist., drs. arab.

PETAK, 29. 10.

Donatorska večer

Vrijeme: 20 h

Lokacija: Ritam grada, Gajeva ulica 2

Za Donatorsku večer potrebno je ispuniti prijavnicu na poveznici: https://forms.gle/eP9dzxXbXT1he32s8. 

Zbog epidemioloških mjera, za sudjelovanje na okruglim stolovima potrebno je prijaviti se putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/vnqhS7Fgg7TejzZK9.

Posljednji dan 9. Tjedna Svjetskog saveza mladih, u petak 29. 10. u Gajevoj ulici 2, održat će se Donatorska večer s početkom u 20 sati. Uz glazbu rock trija Gavrani i zakusku, gosti će moći zaigrati tombolu i tako osvojiti vrijedne nagrade. Osim predstavljanja aktivnosti i projekata SSMH, najvrjedniji će se okititi nagradama, i to onom za najboljega volontera, za najboljeg mladog poduzetnika te za ambasadora ljudskih prava u 2021. godini.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na našem Facebook i Instagram profilu.

Srdačno,

LUKA POSLON

Programs Director

World Youth Alliance Croatia