Zadnji komentari

Priče iz Domovinskog rata u Institutu - Predavanje o doprinosu kanadske emigracije u obrani RH

Pin It

Utorak 20.9. u 20h (Metalčeva 3)

Sadržaj:

Priče iz Domovinskog rata zamišljene su kao događaj na kojemu sudionici značajnih bitaka, akcija i događaja iz Domovinskog rata s gostima

Instituta dijele svoja sjećanja na najslavnije trenutke hrvatske povijesti.

U utorak, 20.9. u 20h gosti Instituta imat će priliku od Domagoja Johna Šole ćuti kako je kanadska emigracija doprinijela obrani suvereniteta Republike Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata kroz naoružavanje, logističku potporu i političko lobiranje u svijetu.

Domagoj John Šola istaknuti je hrvatski iseljenik u Kanadi, dugogodišnji borac za neovisnu hrvatsku državu, zastupnik kanadske liberalne stranke u parlamentu provincije Ontario, član Zakonodavne skupštine Ontarija. Bio je generalni konzul Republike Hrvatske u Clevelandu od 1995. do 1999. te u Chicagu od 1999. do 2001. 

Udruga „Obnova“ u cafe galeriji „Institut“ organizira niz događaja posvećenih društveno aktualnim temama i temama od važnosti za hrvatsku povijest i hrvatski nacionalni i kulturni identitet, a ovo je već treći događaj iz serijala „Priče iz Domovinskog rata“. U Institutu su već gostovali Petar Bajan - umirovljeni stožerni brigadir, predsjednik Udruge Tigar 90/91 Rakitje te zapovjednik jedinice postrojbe Crnih mambi u obrani Novog Farkašića i Zvonko Sesar - osnivač Prvog dragovoljačkog oružanog odreda – Centar, Zagreb.

Snimke njihovog gostovanja možete pogledati na YouTube kanalu „Časopis Obnova“ ili klikom na poveznicu na njihovim imenima gore.