Zadnji komentari

Umro je glavni urednik portala Hrvatsko Nebo – Darko Daran Bašić!

Pin It

Nakon višegodišnje teške i iscrpljujuće bolesti, u Mostaru je sinoć, s prvoga na drugi svibnja, u 61. godini života umro glavni urednik portala Hrvatsko nebo Darko Daran Bašić. Iza njega su ostale udovica i tri odrasle kćeri.

Daran Bašić bio je u životu majstor kamenorezač, a u Domovinskom ratu dragovoljac i sudionik brojnih vojnih akcija u Bosni i Hercegovini. Za sudjelovanje u Domovinskom ratu u postrojbi HVO-a primio je odličja i priznanja.

Kao neumoran i odlučan hrvatski domoljub angažirao se dugi niz godina u medijima, bio urednik u više portala, a prije šest godina pokrenuo je i uređivao portal Hrvatsko nebo. Nije se okretao kako vjetar puše, nego je na portalu iznosio i objavljivao sadržaje u kojima je razotkrivao prešućivane istine o Domovinskom ratu, o novijoj povijesti hrvatskog naroda i odlučno bio na braniku hrvatskih prava, sloboda i interesa te općeljudskih i kršćanskih vrijednosti.

Osobno od toga nije imao nikakve koristi, naprotiv, samo je poznavao iscrpljujući svakodnevni napor od nula do 24 sata, otežan stalnim problemima s bolovima i respiratornim teškoćama te ograničene mogućnosti kretanja. U njegovu trudu novinarskim su ga prilozima te uredničkom, tehničkom i financijskom pomoći ohrabrivali i podupirali malobrojni prijatelji i suradnici iz Herceg-Bosne, Hrvatske i iseljeništva, koji su cijenili njegov plemenit napor i bili spremni davati svoje doprinose. Jedan od posljednjih napora i pothvata koji je prije smrti poduzeo bilo je osnivanje Udruge „Hrvatsko nebo“.

Uredništvo Kamenjara izražavaju iskrenu sućut obitelji Darka Darana Bašića.

Uredništvo www.dragovoljac.com izražava duboku sućut obitelji i prijateljima

Počivao u miru Božjem.

kamenjar.com