Zadnji komentari

Knjiga akademika Pečarića 'Jonjića za predsjednika RH'

Pin It

Hrvatska dobila prvi Jumbo plakat za izbore “Tomislav Jonjić – hrvatski  predsjednik” | Zagreb Politika | Gradske vijesti | 03.08.2024. | Zagreb |  mojzagreb.info | Hrvatska

Knjiga akademika Josipa Pečarića "Jonjića za Predsjednika RH" dana je na našem potalu:

LINK

U Uvodu akademik Pečarić piše:

Dugo planiram u seriji o izuzetnim Hrvatima napisati i knjigu o obitelji Jonić. Otac i majka politički zatvorenici, a sin izuzetan odvjetnik i povjesničar.

Tri izuzetna Hrvata čije potpise imam jedan za drugim Darinka Jonjić, politička uznica i nastavnica u m., Dinko Jonjić, dugogodišnji politički zatvorenik, danas  odvjetnik u  Imotskom i Tomislav Jonjić, odvjetnik i publicist u knjizi koju smo sastavili akademik Dubravko Jelčić i ja KNJIŽEVNIK MILE BUDAK SADA I OVDJE, Zagreb, 2005. u otvorenom pismu:

O MILI BUDAKU, OPET - DESET ČINJENICA I DESET PITANJA S JEDNIM APELOM U ZAKLJUČKU.

I danas je Tomislav i doktor znanosti i kandidat za  predsjednika države.

(…)

Činjenica da je kandidat za predsjednika RH zapravo doktorirao na hrvatskom velikanu Ivi Pilaru doista je nešto izuzetno što ga sigurno stavlja ispred svih kandidata. Nisam mislio da ova knjiga bude s puno tekstova o samom kandidatu, ali uz ovaj uvod dajem i tekst o knjizi koja je nastala kao posljedica tog doktorata, a dajem i jedan njegov intervju kao predsjedničkog kandidata.

Poslije tog uvodnog dijela slijedi poglavlje: JONJIĆA ZA PREDSJEDNIKA u kome su samo tekstovi povezani s dva pisma. Prvo je OTVORENO PISMO UPRAVI HRT ZAGREB koje je nastalo na inicijativu dr. sc. Mata Artukovića i za koje smo počeli sakupljati potpise  na mom facebooku, a onda je nastavljeno na inicijativu Zorice Gregurić na platformi CitizenGO, Drugo pismo je PISMO POTPORE koju su brojni Hrvati dali kandidaturi dr. sc. Tomislava Jonjića.

Drugo veliko poglavlje je ispunjenje te  moje davne želje da iz mojih knjiga pokupim tekstove u kojima se spominje ta izuzetna hrvatska obitelj.