Zadnji komentari

Tjedno razmišljanje

Pin It

Image result for ante pavelić

U Hrvatskom tjedniku od 28. studenog 2019. pod naslovom TJEDNO RAZMIŠLJANJE a u podnaslovu - 24. studenog -, gosp. Gojko Borić u  ustaljenom običaju izjednačava Pavelića i Tita te Titu pridaje zasluge koje uopće nisu vjerodostojne. Lako je biti general poslije bitke a budi uspješan vođa naroda kada je praktički cijeli svijet protiv tebe, a posebno uhodana masonska mašinerija.

Da je kojim slučajem Dr. Tuđman izgubio rat Hrvati bi doživjeli još veću katarzu nego 45. i nestali bi sa karte svijeta. Bogu hvala nije! Zar Tuđman nije imao puno pogrešaka radi kojih se i danas vuku posljedice? IMAO JE kao i svi mi, ali je uspio i pogreške se zanemaruju iako bi se trebale ispravno analizirati da ponovo ne bi pravili iste ili slične.

Sličan je slučaj i s Pavelićem  koji je u ono vrijeme i bez političkog iskustva pokušao činiti ono za što se vjerovalo da je najbolje za Hrvatski narod. Srušio je stoljetnu okupaciju Hrvatske, a posebno velikosrpsku kraljevsku zločinačku politiku. Da se nije povezao s Nijemcima nikada ne bi mogao proglasiti NDH. Istina je i druga, da je puno dokumenata potpisano a koji su se u NDH izbjegavali provoditi. U NDH nije bilo nacističkih stranaka, a u Srbiji DA i Srbija je bila prva država u Europi koja je očistila Židove i time se pisanim putom pohvalila Hitleru, a NDH nije bila očišćena od Židova. U Srbiji je bilo više koncetracijskih logora a prema vjerodostojnim dokumentima – u Hrvatskoj ne.

Jasenovac je za Srbe i Titove zločince izmišljena i fabricirana tema kako bi se prikrili partizanski i četnički zločini po NDH. Vjerodostojni dokumenti kažu da su ključnu ulogu u upravljanju i vođenju radnih poslova u RADNOM LOGORU JASENOVAC upravo vodili Židovi i pravoslavci. Nije istina da je Tito srušio srpsku monarhiju nego je to upravo učinio Pavelić sa proglašenjem NDH? Zar nije istina da su prve zločine po NDH započeli četnici i partizani? Zar nije istina da su isti rušili mostove, tvornice, crkve, bolnice, palili sela i masakrirali hrvatsko pučanstvo, ali ne sa ciljem da se bore protiv Pavelićevog režima nego da sruše NDH i unište svaku hrvatsku pomisao za samostalnu državu? Nije istina da Pavelić nije znao ili nije htio surađivati sa Srbima i Židovima u NDH, a da je to tako potvrđuje i ovaj podatak; u vojsci NDH bilo je 13 generala Srba i 28 generala Židova. Nije istina da je Tito dao Hrvatskoj Baranju, nego naprotiv, oduzeo je Hrvatskoj Srijem, Zemun, Kotor, Neum i pomicao druge granice na štetu Hrvatske. Nije istina da je Tito vratio Hrvatskoj Istru i … već je ključnu i odlučujuću ulogu odigrao hrvatski katolički svećenik Božo Milanović.

Rimske ugovore Pavelić je jednostavno bio prisiljen potpisati da spriječe Talijane da uđu u otvoreni rat sa NDH, a isti taj Pavelić je ukinuo Rimske ugovore 20 dana prije nego što se Tito sjetio tih ugovora, a time i službeno pripojio otočje i priobalje NDH. Ima li rata u svijetu gdje nema ubojstva, pa i zločina? Nema! Tko je činio zločine u NDH? Dokumenti kažu da su za zločine na cijelom prostoru NDH odgovorni u 90% partizani, 8% četnici i svega 2% ustaše. Meštovićevi memoari za one tko ih je cjelovite čitao a ne samo dijelove - u mnogočemu su upitni i dvosmisleni, jer ih je u većini slučajeva pisao prema svojim političkim osjećajima a manje kao dokumente. Gosp. Boriću, kada već pišete o Meštrovićevim navodima da je Tito kršten (u što ne vjerujem) tada ste radi vjerodostojnosti trebali navesti i one Titove riječi koje govore da je zločine nad Hrvatima morao činiti da zadovolji Srbe. Brojni dokumenti iz Rusije, Zagreba, Beograda, Londona, Washingtona i…, a posebno iskazi susjeda i znanaca pravoga Josipa Broza, da onaj Tito koji se pojavio 1939. nije Josip Broz – nego…, pa prema tome njega uspoređivati sa Pavelićem i predlagati da se njegovi posmrtni ostatci prebace u Kumrovec bila bi uvreda za istinu i za cijeli Hrvatski narod.

Gospodine Borić, ja Vas molim kao iskusnog i učenog novinara da drugi put kada se dotičete ovakvih i sličnih tema koje dijele Hrvatski narod isključite svoje političke osjećaje i izbjegavajte širiti velikosrpske i antihrvatske laži i podvale, već se držite vjerodostojnih dokumenata pa nećete dobivati prigovore i opaske kao do sada.

Želim Vam svako dobro u Vašem daljnjem radu na dobrobit (a nikako drugačije)  Hrvatskog naroda, Hrvatske države, istine i pravice.

Vlado Glavaš