Zadnji komentari

Otvoreno pismo Miroslavu Škori

Pin It

Image result for miroslav škoro

Štovani gospodine Škoro,

Objava Vaše kandidature za Predsjednika Republike Hrvatske vrlo nas je obradovala. Po našoj skromnoj ocjeni bili ste najbolji kandidat, te

smo Vam dali potporu i do posljednjeg trenutka vjerovali u Vaš uspjeh na izborima.

Rezultat prvog kruga je i nas razočarao, pogotovo kad promatram sitnu razliku od samo 45.000 glasova do 2. mjesta. Teško je u takvim trenutcima ne pomisliti na izborni varomat marke AΠͶϹ.

Za tjedan dana je drugi krug. Treba donijeti mudru odluku, jer dolaze preporuke da se ili apstinira ili poništi glasački listić.

U igri su kandidat koji se svuda, gdje je bio, pokazao kao elementarna nepogoda te o njemu ne treba trošiti riječi. Najbolju ocjenu o njemu dalo je Hrvatsko nacionalno etičko sudište u etičkoj osudi od 31.10.2015.

Njemu je suprotstavljena sadašnja predsjednica, koja je pokazala mnoge nerazumljive slabosti, ali makar u početku neke vrlo korisne poteze.

Uvjereni smo da prilikom svakog izbora treba birati iznovo NAJBOLJEG KANDIDATA.

Ako usporedimo dvoje kandidata, pitajmo se najprije bi li nesretni hrvatski branitelji Darko Pajičić i Nevenka Topalušić danas bili živi, da je predsjednica Vlade Republike Hrvatske 2012-2016 bila Kolinda Grabar Kitarović? Mi vjerujemo da bi to tako bilo.

Tome nasuprot, da je Zoran Milanović godine 2015. bio postao predsjednik RH, bi li maknuo bistu megaubojice JBT iz svoga ureda, bi li u Vukovaru bila jedna povorka ili dvije ili možda nijedna, bi li bio rado viđeni gost i sudionik na različitim skupovima u Europi i u svijetu, bi li o njemu svjetski tisak pisao tako afirmativno? Mi vjerujemo da bi Hrvatska bila pala u posvemašnju izolaciju.

Stoga je za nas posve razvidno da je Kolinda Grabar Kitarović puno bolji kandidat od Zorana Milanovića.

Razumijemo Vaše razočarenje ishodom prvog kruga izbora, pogotovo u svjetlu uvrjeda koje su iznesene Vama i Vašoj obitelji.

Uvjereni smo da je u ovome trenutku najvažnije pokazati državnički stav te djelovati u interesu Republike Hrvatske. Apstinencija nije najgore, ali niti najbolje postupanje.

S obzirom da Kolinda Grabar Kitarović bez Vaše potpore teško može dobiti izbore, predlažemo Vam da iskoristite njezinu više puta iskazanu prevrtljivost ovaj puta u interesu Republike Hrvatske.

Ponudite Kolindi Grabar Kitarović Vašu potporu time što biste pozvali Vaših 451.000 birača da u drugome krugu njoj daju svoj glas ukoliko se ona najkasnije do srijede, 1. siječnja 2020. pismeno obveže da će sprovoditi Vašu politiku!

Vaš program njezinim biračima sigurno nije sporan, dapače!

Povrh toga popisu zahtjeva mogle bi se nadodati sljedeće stavke u smislu „Vratiti vlast narodu“:

·       Referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije

·       Referendum o brisanju članka 15 Ustava RH (ukidanje posebnog izbornog prava za manjine)

·       Referendum o brisanju stavka 2 članka 45 Ustava RH (ukidanje ograničenog zastupanja Hrvata izvan RH na 3 zastupnika u Saboru)

·       Referendum o uvođenju pozdrava „Za Dom spremni” kao službeni pozdrav u RH.

·       Referendum o istraživanju žrtava Jasenovca od strane stručnog tima međunarodnog sastava.

·       Zahtjev da se Tomislav Merčep smjesta pusti na slobodu te njegov postupak obnovi.

·       Zahtjev za raskidom srpsko-hrvatske koalicije te otpuštanje svih kadrova SDSS-a iz Vlade i ministarstava.

·       Zahtjev za uvođenje dopisnog glasovanja za sve izbore u Republici Hrvatskoj.

·       Zahtjev da Kolinda Grabar Kitarović skupa sa svojim narodom sudjeluje u komemoraciji na Bleiburgu.

Uvjereni smo da biste ovim potezom svoj izborni poraz pretvoriti u veliku pobjedu, čime biste pokazali svoj pravi državnički stav te postavili uvertiru za nadolazeće izbore za Sabor RH.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić s prijateljima