Zadnji komentari

Prosvjednici najavljuju blokadu svih graničnih prijelaza RH

Pin It

Stožer za obranu hrvatskog sela o mjerama protiv afričke svinjske kuge: NE POJAVE LI SE DANAS U RETKOVCIMA PREDSTAVNICI VLADE, SVINJOGOJCI KREĆU U BLOKADU SVIH GRANIČNIH PRIJELAZA RH!

DP je prije dva tjedna podržao prosvjed slavonskih svinjogojaca protiv mjera suzbijanja afričke svinjske kuge. Kako su Plenkovićevi poslušnici nastavili s pustošenjem hrvatskih svinjogojskih farmi, Stožer za obranu hrvatskog sela, koji je organizator prosvjeda, pozvao je predstavnike Vlade danas na sastanak u Retkovcima.  

Milenko Bilić, zamjenik predsjednika Stožera za obranu hrvatskog sela, upozorio je što će se dogoditi ukoliko se predstavnici Vlade ne pojave na sastanku:

''Naši zahtjevi upućeni premijeru i ministrici poljoprivrede su da se prestane s eutanazijom zdravih svinja i da se odobri održavanje stare slavonske tradicije svinjokolja. Poslali smo zahtjeve i pismeno i elektroničkom poštom, kao i poziv na današnji sastanak sa Stožerom u Retkovcima''. 

''Ukoliko se predstavnici Vlade danas ne pojave, mi ćemo održati sastanak i donijeti zaključak da krećemo u blokade svih graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Stožer je primio podršku poljoprivrednika, svinjogojaca i stočara iz cijele Hrvatske, a ne samo iz Vukovarsko-srijemske županije. Na granične prijelaze neće izaći samo traktori, nego i živa stoka, odnosno krave''.

''Štete nastale zbog mjera protiv afričke svinjske kuge su već sada abnormalno velike i nesagledive. Samo su jučer u obližnjem selu ženi eutanazirali i potovarili zdrave svinje, koje nikada nisu bile bolesne i nemaju simptome, a jednoj su obitelji prijetili i prisilili je da preda svoje svinje!''.