Zadnji komentari

Možemo - Tobožnji zaštitnici ženskih prava, a zapravo isključivi samozaštitnici vlastitih interesa

Pin It

Zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Trpimir Goluža oštro je prozvao gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog bahatog istupa prema zastupnici Dini Vasić koju je posprdno nazvao “političkim gigantom”. Goluža je kritizirao i Tomaševićeve stranačke kolege i kolegice koji se, tobože, bore za ženska prava, a smiju se kada Tomašević vrijeđa članicu Skupštine.

“Nakon što gradonačelnik javno, bahato, posve neargumentirano i bespotrebno omalovaži i ponizi oporbenu gradsku zastupnicu, većina “zaštitnika i zaštitnica žena” mučki šuti, a njihova šefica napadno hihoće i uživa.

Ni ova sjednica Skupštine nije prošla bez sukoba, a posebno se istaknuo onaj gradonačelnika Tomislava Tomaševića (Možemo) i nezavisne Dine Vasić.

Uz takve zaštitnike, ne treba vam zaštita! Tobožnji zaštitnici i zaštitnice ženskih prava, a zapravo isključivi samozaštitnici vlastitih interesa”, napisao je Goluža uz video svoj govora na sjednici kada je tražio povredu članka Poslovnika.

“Gradonačelnik povrijedio članak 183. Poslovnika kada je za gospođu Vasić posprdno rekao da je politički gigant. Takvo omalovažavanje zastupnice je potpuno neprihvatljivo. A vi zastupnice što se hrabro smijete (misleći na Marinu Ivandić, predsjednicu Kluba Možemo) iza leđa gradonačelnika, da vam je stalo do ženskih prava, vi biste se javili za povredu Poslovnika“, kazao je Goluža na sjednici.

“Seksizam možemoističkih političkih giganata”

Goluža se i ranije oglasio o istupu Tomislava Tomaševića pitajući se zašto je Dina Vasić omiljena meta “seksističkih napada Možemoista”.

‘Ni jedna feministica nije reagirala, nego su samo spustile glavu’

“Isprovociran njenim argumentiranim primjedbama na izvršenje proračuna u prvih 6 mjeseci ove godine, Tomašević se bahato, uvredljivo i posprdno obratio zastupnici nazvavši je “političkim gigantom”. Valjda joj je htio dati do znanja da je toliko mala i nebitna da nije dostojna kritizirati istinskog političkog giganta, kapitalca poput njega…

Naravno, veliki borac za ženska prava – predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović i još veća zaštitnica tih prava – gradska zastupnica Rada Borić glumili su kao da se ništa neprihvatljivo nije dogodilo. Mučki su šutjeli i pravili se da se to njih ne tiče.Prvi čak nije niti opomenuo Tomaševića, a druga je mrtvo hladno sjedila u skupštinskoj klupi i neobavezno čavrljala sa svojim susjedom. Za razliku od njih Marina Ivandić, predsjednica Kluba Možemo u Gradskoj skupštini hihotanjem je iskazala podršku Tomaševićevom verbalnom nasilju. Zašto je Dina meta seksizma možemoističkih političkih giganata?

Zato što je žena? Zbog znanja i stručnosti ili zbog izgleda? Prosudite sami”, napisao je Goluža na Facebooku.

Podsjetimo, Tomašević je prije nekoliko dana u Gradskoj skupštinu nezavisnu zastupnicu Dinu Vasić sarkastično nazvao “politički gigantom” te dodao da će “sigurno sa svojim nastupima zaslužiti puno glasova u sljedećem mandatu”. Ona mu nije ostala dužna, a poručila mu je da je neće vrijeđati i koristiti govornicu da nju osobno proziva jer ne sudjeluje u vlasti. Vasić je na meti bila i prošle godine kada ju je Teodor Celakoski poslao u tri p… materine.

narod.hr