Zadnji komentari

Moskva tvrdi da ukrajinski dužnosnici pronevjere 20%-36% zapadne financijske pomoći

Pin It

Je li Zelenski korumpiran? U godinama prije rata s Rusijom stekao je osobno  bogatstvo od 850 milijuna dolara – Vijesti – Logično

Između 20% i 36% cjelokupne financijske pomoći koju je Zapad dao Kijevu zloupotrijebili su ukrajinski dužnosnici, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova i dodala: “Govorim o bivšim visokim dužnosnicima ukrajinskog ministarstva obrane”, prenosi ju TASS.

Vjerojatno se referirala na smjene ukrajinskih dužnosnika. Bivši ukrajinski ministar obrane Aleksey+j Reznikov smijenjen je u rujnu nakon korupcijskih skandala. Naslijedio ga je Rustem Umerov.

Slično tvrdi i bivši predsjednik Dmitrij Medvedev: “Sjedinjene Države lako otpisuju svoje sluge kada postanu beskorisni”. Medvedev predviđa da će se upravo to dogoditi Ukrajini. “Razlog nije samo što su republikanci i demokrati u sukobu uoči predsjedničkih izbora u SAD-u. Jednostavno im je dosta: njihovi miljenici proždiru ogromna sredstva, krađa cvjeta, a ništa nije postignuto na bojnom polju”, objasnio je.

“Također, izbila je izraelsko-palestinska kriza. Ukratko, potpora ovom nitkovu bliži se neizbježnom kraju”, zaključio je Medvedev. Priznao je da potpora Washingtona neće presušiti preko noći. “Bit će protraćeno više novca, uslijedit će još više šizoidne retorike o demokraciji, bombastičnih uvjeravanja o nadolazećoj pobjedi, lažnih obećanja o savezničkim odnosima za sva vremena, i tako dalje i tako dalje. Ali situacija je jasna: bliži se trenutak kada će još jedan američki lutak potonuti u zaborav”.

geopolitika.news