Zadnji komentari

Mladen Pavković: Srpske Novosti prešućuju Vukovar i Škabrnju!

Pin It

Ovih dana, u Hrvatskoj, nema dnevnih, a još manje tjednih tiskanih medija koji dio svojih stranica ne posvećuju Gradu Junaka Vukovaru i Škabrnji.

Nu,  tjednik, srpske Novosti, kojeg obilno financira Republika Hrvatska, a kojeg kao nakladnik u ime Srpskog narodnog vijeća (SNV) potpisuje Milorad Pupovac, u svom najnovijem broju (1248.), 17. studenoga 2023., naprosto marginalizira i prešućuje obljetnicu stradanja Hrvata od velikosrpske agresije!

Naslovnu stranicu posvetili su „međunarodnoj akciji razbijanja neonacističke mreže u pet europskih država“…

Potom su objavili dvije stranice (8-9) razgovora (na ćirilici!) sa nezavisnim saborskim zastupnikom Bojanom Glavaševićem, koji je gotovo u cijelosti posvećen na štetu Domovinskog pokreta, a u kojem se poglavito ističu njegove riječi „Možemo i moramo biti istovremeno na strani poginulih hrvatskih civilnih žrtava i na strani  srpskih civilnih žrtava. Svi nevino stradali  građani ujedinjeni su u svojoj tragediji!“

Teško da se nešto takvoga moglo čuti i čuje u ratovima koje su vodili ili vode Amerikanci, Ukrajinci, Rusi, Izraelci…

Glavašević, koji je zalutao u politiku, relativno često daje izjave poput raznih pupovaca, ne bi li se dodvorio biračkom tijelu.

Dakle, ovaj intervju, sa sinom legendarnog Siniše Glavaševića, jedino je što se dan prije obilježavanja ponosa i tragedije u Vukovaru i Škabrnji može pročitati o ratnim događajima 1991.u ovom propagandnom političkom biltenu, koji izlazi na 40 stranica!

Čak i „čuveni“ i bradati Boris Dežulović u svojoj kolumni „Ugovor s đavlom“ ni jednom se rečenicom nije osvrnuo na Vukovar, već se raspisao  o Coca Coli, tako da ovaj „samostalni srpski tjednik“ više nalikuje na nekakvi „školski list“, nego na nešto važno što financiraju građani Republike Hrvatske!

Stječe se dojam da jadni i žalosni novinari i suradnici ovog lista čekaju da se 18., 19. ili 20.  studenoga dogodi neki eksces prigodom obilježavanja stradanja Vukovara i Škabrnje, pa da se onda raspišu, kako to samo oni znaju i umiju!

Nu, činjenica je da Hrvati financiraju Novosti, a da se oni  „zahvaljuju“ na način da iz broja u broj pljuju i bljuju po svemu što hrvatski diše!

Postoji li nešto takvog ili sličnog još negdje na  planetu?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)