Zadnji komentari

Nizozemska: Sirijac koji je zlostavljao djevojčice se brani da je gay

Pin It

Hungary buckled down on migration. But it looms large in EU vote. -  CSMonitor.com

Nizozemski političar Geert Wilders, zastupnik u nizozemskom parlamentu zatražio je deportaciju tražitelja azila kojemu se trenutno sudi za seksualni napad na četiri 11-godišnje djevojčice na bazenu u Nizozemskoj. Wilders je predsjednik Slobodarske stranke (Partij voor de Vrijheid (PVV)) od njezina osnutka.

Njegova je stranka pobijedila na općim izborima u Nizozemskoj krajem prošle godine i trenutno vodi pregovore o vođenju nove koalicijske vlade.Wilders se u svojoj političkoj kampanji, između ostalog, zalaže za ograničavanje imigracije u Nizozemsku i EU.

Ukupno 10 mladih djevojaka i žena podnijelo je tužbe protiv 29-godišnjeg tražitelja azila iz Sirije prošle godine nakon što je navodno svojim genitalijama pipkao djevojčice. On se brani od svih optužbi tvrdeći da je homoseksualac. I da ga žene ne zanimaju.

Državni tužitelj: Sirijac je seksualno zlostavljao djevojčice

Hart van Nederland izvijestio je kako je nekim djevojčicama muškarac pipkao stražnjicu. Dok su druge tvrdile da im je migrant stegnuo noge oko struka i pritisnuo genitalije o njihove bokove.

Policija je bila na bazenu u vrijeme navodnih prijestupa. Pregledane su sve snimke nadzornih kamera. Na snimkama se vidi kako muškarac nekoliko puta ide izravno prema djevojčicama u bazenu.

Snimka pokazuje kako Sirijac hoda protivno toku brzaka u bazenu kako bi došao do djevojčica, što odaje predatorski pristup, ističe državni tužitelj. “Nekoliko puta djeca su se osvrnula oko sebe i prepala se”, rekla je tužiteljica sudu.

11-godišnja djevojčica sada ima napade tjeskobe i odbija sama izaći iz kuće

U utorak je nizozemski sud saslušao svjedočenje majke jedne od žrtava. Ona je otkrila kako ju je njezina maloljetna kći nazvala da se požali na “prljavog čovjeka” koji je trljao genitalije o nju i pipkao je.

Kao posljedicu 11-godišnja djevojčica pretrpjela je bol, i znatnu patnju, rekla je majka. Rekla je da djevojčica doživljava napade tjeskobe i odbija sama izaći iz kuće. Navodno još uvijek traumatizirana zlostavljanjem svakodnevno vizualizira napad.

Sirijac sve poriče, tvrdi da je homoseksualac i da ga žene ne privlače

Sirijski državljanin još uvijek čeka odluku o azilu. I strahuje da će sudski postupak utjecati na njegov zahtjev da ostane u Nizozemskoj. Sudu je preko prevoditelja rekao da poriče optužbe. Tvrdi da je homoseksualac te da ga žene ne privlače.

Njegov je odvjetnik tvrdio da nema dovoljno dokaza za osudu. Ističe da njegov klijent nije imao namjeru dodirivati djecu na neprimjeren način. I da njegove interakcije s maloljetnicama nisu bile seksualno motivirane.

Podsjetio je sud da bi kaznena presuda vjerojatno rezultirala odbijanjem nizozemskih vlasti da njegovom klijentu daju azil. Što bi imalo dalekosežne posljedice i za optuženika i za njegovu suprugu i kćer koje trenutno borave u Turskoj. Supruga i kćer čekaju zeleno svjetlo da otputuju u Nizozemsku zbog mogućnosti koje im pruža zakon o spajanju obitelji.

Optuženi, koji trenutno živi u centru za tražitelje azila u Delftu objasnio je sudu prirodu svog braka, so obzirom na čenjenicu da sada tvrdi da je homoseksualac, tvrdnjom da ga je  njegova supruga “prihvatila onakvog kakav jest”. Državno tužiteljstvo zatražilo je kaznu od četiri mjeseca zatvora, a sud će presudu izreći 5. ožujka, piše Remix News.

Wilders: ”Ako ovo nije razlog da se migranta odmah izbaci iz zemlje, onda je naša zemlja izgubljena”

Geert Wilders komentirao je ovaj sudski slučaj na društvenim mrežama. Zahtijeva hitnu deportaciju optuženika.

Posljednja anketa pokazuje da je Wildersova Slobodarska stranka danas vodeća u državi s 31 posto glasova, što je četiri posto više u odnosu na prosinačko istraživanje.

“Ako to nije razlog da se tražitelja azila odmah izbaci iz zemlje, onda je naša zemlja izgubljena. Riješite se ovakvih ljudi”, napisao je na X.

narod.hr