Zadnji komentari

Bivši HDZovac i saborski zastupnik mora u zatvor zbog silovanja

Pin It

Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora. Osvajač brončane olimpijske medalje u boksu iz Seoula 1988. i bivši saborski zastupnik osuđen je na velikogoričkom Županijskom sudu 29. ožujka.

Visoki kazneni sud odbio je žalbe državnog odvjetnika i optuženika, te je potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici. Time je optuženik pravomoćno osuđen zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju dvije godine i šest mjeseci, navodi se u kratkom priopćenju Visokog kaznenog suda, koji je objavio tu odluku ne navodeći identitet okrivljenika, piše Jutarnji list.

Škaro je 29. ožujka prošle godine nepravomoćno osuđen na velikogoričkom Županijskom sudu zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice AK Siget. Sve to događalo se tijekom lipnja i kolovoza 2019. godine u prostorijama AK Siget, s čijeg je čela odstupio. Osim što je osuđen na jedinstvenu kaznu od 2,5 godine zatvora, Škari bilo naloženo plaćanje 3878 eura sudskih troškova, a u kaznu mu je bilo uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 4. rujna do 24. listopada 2019. godine.

Škaro je bio uhićen na graničnom prijelazu Hrvatske s BiH, nakon što ga je žrtva prijavila policiji. Tijekom suđenja bilo je održano 15 ročišta, a Škaro je negirao navode optužbe na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost. Za potrebe postupka vještačio se i DNK s haljine žrtve na čijem je gornjem obrubu i patentnom zatvaraču, osim DNK žrtve, nađen i Škarin DNK, a njegov DNK nađen je i na donjem obrubu haljine. Suđenje Škari počelo je 21. rujna 2020. godine.

Sasvim je izvjesno da Damir Škaro s obzirom na to da mu je izrečena kazna manja od pet godina neće odmah morati na odsluženje kazne, piše Jutarnji list.

priznajem.hr