Zadnji komentari

Imamu sekularnu Hrvatsku – Đoke Jovanića, Sime Dubaića, Milke Planinc i današnjih “antifašista”

Pin It

Povodom ove političke krize u Hrvatskoj: “upozoravanja na skretanje Hrvatske u desno”, “slavljenja 1945.”, “oslobađanja Zagreba 1945.” i uvjeta DP-a HDZ-u, ispričat ću nešto što sam kao dijete čuo i zapamtio od jednog “osloboditelja Zagreba 1945.”, te ću postaviti jedno hipotetsko i nekoliko konkretnih pitanja.

U svezi “oslobađanja Zagreba 1945.”, u mojoj župi je jedno malo pravoslavno naselje. Valjda jedino na hrvatskoj obali. Iz tog pravoslavnog naselja, bio je jedan “osloboditelj Zagreba 1945.”

Koji je mom susjedu ispričao jedan slučaj iz “oslobađanja Zagreba”. Kaže on, na jednu ženu puška (njegova ili njegova kolege? vjerojatno njegova) nije htjela nikako opaliti. Eto, to je bilo to “oslobađanje Zagreba 1945.” A kako je prošla ona žena na koju puška nije htjela opaliti, to ne znam. Stoga bih ja na HRT, odnosno, ulogu HRT-a u stvaranju slike tih događaja, u kombinaciji s pitanjem: Kako bi to bilo, je li to uopće moguće, da je grupa engleskih novinara, političara i ostalih “moralnih vertikala” u Engleskoj prije 80 godina napisalo tužbu Winstonu Churchillu za ratni zločin na Međunarodni sud, kao što su “moralne vertikale” iz Hrvatske napisale tužbu Tuđmanu za sud u Den Haagu? Što je za “moralne vertikale” iz Hrvatske koje su napisale Tuđmanu tužbu za Den Haag bio Churchill a što Ante Pavelić? Jasno da je za “moralne vertikale” iz Hrvatske koje su napisale Tuđmanu tužbu za Haag Winston Churchill nedodirljivo božanstvo demokracije, a Pavelić “najveće zlo”. “Veće zlo od Hitlera”, “ustaša veće zlo od SS-ovca”.

A što je tu istina? Jasno da je u pitanju velika, gotovo sotonska obmana. Jasno da je Winston Churchill najveći ratni zločinac, najveći masovni ubojica, i prije XX. stoljeća, a da je Pavelić nevin. Koliko se Churchilla idealizira, toliko se Pavelića sotonizira. Samo, tko su te osobe iz Hrvatske koje obmanjuju i sotoniziraju i koje su posljedice toga? Propast i smrt? Za one koji obmanjuju i koje se obmanjuje? Baš ono što je rekao grčki filozof Sokrat “Znam da ništa ne znam”. Sigurno se to odnosilo na ljude-filozofe. Pa možemo reći kako je ta izjava, gotovo biblijska koja uvijek jednako vrijedi. Kao ona Ante Pavelića, koji je rekao da Srbi nisu naivni, da znaju što rade i hoće. Mislio je na Srbe iz Hrvatske, tada i iz BiH.

Isto kao 1991. kada ih ujedinjuje “ugrožavanje srpstva”. A oni svi imaju vojno automatsko oružje, znaju da ni jedan Hrvat to nema pa idu organizirano vikati da su oni ugroženi od Hrvata. I to rade zbog stvaranja velike čiste Srbije bez Hrvata, vršeći genocid nad Hrvatima. Ali kako, od čega misle živjeti? Kada su svi živjeli na račun državnog proračuna u bivšoj državi? A znali su, morali su znati, tko i kako puni taj državni proračun, baš oni nad kojima Srbi vrše genocid. Uostalom, to i nisu etnički Srbi. Nego mješavina katolika i pravoslavaca. Pa se može reći kako je to, prije političko nego etničko srpstvo. Dakle, velika orkestrirana laž. U kojoj su obmanjeni htjeli biti obmanjeni. Zbog privilegija i vlasti? A kako je to završilo? Je li to moglo dobro završiti? Isto kao laž o NDH? Kako je to završilo 1991. i opet? 

Peti dan protiv Hrvata

Povodom UN-ove Deklaracije o izglasavanju srpskog genocida u Srebrenici, u emisiji HRT-a Peti dan 10. svibnja 2024. tema je genocid. Prvi govori Aleksandar Musić, kaže kako bi svi morali priznati svoje zločine, aludirajući na NDH. Marijana Bijelić i Lana Bobić, kao po običaju, što je velika tajna, odmah na NDH, na “genocidnost NDH”. A znaju li one, kao i još mnogi, da je priča o “genocidnoj NDH” uzrok Vukovara i Škabrnje? Dok se poznate činjenice o srpskom genocidu nad Hrvatima u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu prešućuju.

Valjda bi glavni materijalni dokaz genocida trebao biti popis stanovništva, onaj posljednji prije i prvi poslije Drugog svjetskog rata. A ti popisi stanovništva govore da je u prvom popisu poslije Drugog svjetskog Hrvata bilo manje 850.000 nego u posljednjem popisu prije Drugog svjetskog rata, dok je Srba bilo više pola miliona između ta dva popisa stanovnika u Jugoslaviji. A u RS-u je izvršen genocid nad Hrvatima od 1991. do 1995. i predsjednik “Krajine” Milan Babić se pokajao što je pod njegovim vodstvom u “Krajini” izvršen genocid nad Hrvatima, “ubijalo se samo zato što si bio Hrvat”, rekao je pok. Babić. Ali, Marijana Bijelić i Lana Bobić o “genocidu u NDH”. 

Kad to nije u modi. Pričati o srpskom genocidu nad Hrvatima u RS-u i u “Krajini”. A “genocid u NDH”, to je uvijek evergreen. Zbog svega toga, opet ću spomenuti Edu Murtića kojega spominjem u mom zadnjem članku na ovom portalu. Odnosno, Murtićevu ilustraciju Goranove Jame. Povezujući to s Barjamovićevim intervjuom Feralu, strahotom u Borovu Selu i sa slučajem Aleksandra Zec. Koju često spominjem na ovom portalu. Kao dokaz velike urote protiv Hrvata. Kao kontrast Borovu Selu i kontekst Murtićevoj ilustraciji Goranove Jame? Pitajući se: Bili samo jedan čovjek (Igor Vukić), sa samo jednim dokumentom, da ga je pustiti u Otvoreno ušutkao Marijanu Bijelić, Lanu Bobić, Dragana Markovinu, Tvrtka Jakovinu, Ivu Goldsteina, Hrvoja Klasića i ostale? Tako zadao problem glavnom tajniku UN-a? Zbog one “Hrvatska neželjeno dijete”. Koja je došla iz UN-a, i položena na HRT poslije 2000. Koji cenzurira, konstruira i sotonizira.

A da je dozvoljeno, na HRT-u bi se lako dokazalo da su Srbi genocidan narod. I prije Srebrenice. Još od Balkanskih ratova. Zato se Hrvati i Albanci moraju udružiti. Tražiti da se srpskom genocidu Srebrenici doda i srpski genocid nad Albancima u Balkanskim ratovima. I još puno toga. Treba tražiti denacionalizaciju – ukidanje srpstva u UN-u! To treba poći sa HRT-a. Sa HRT-a treba poći zahtjev da se Trg žrtava fašizma preimenuje u Trg žrtava Đoke 

Jovanića. Ili Trg Andrije Artukovića, ili TRG Marka Babića. Kako netko može reći da je Zagreb 1945. oslobođen, kada je “osloboditelj Zagreba” 1991. pobjegao u Beograd? Također, moramo se pitati: Je li Edo Murtić bio svjestan da je njegova Jama stvorila Vukašina Šoškoćanina? Kao i ovi koji slave 1945., zabranjuju komemoraciju na Bleiburgu, koji se bore za “prava manjina (Srba)”, koji sotoniziraju NDH, jesu li oni svjesni što rade i govore? Zar su zaboravili Vukovar i Ovčaru? Zašto to nastavljaju? Zbog privilegija i ugleda?

Što? Sotoniziranje NDH, branjenje komemoracije na Bleiburgu i slavljenje 1945. zbog privilegija i ugleda? Veličanje Ede Murtića zbog njegove Jame zbog ugleda i privilegija? Sve se to na HRT-u može okrenuti. Zato bi DP morao uvjetovati promjenu na Prisavlju. Da HRT bude ono što bi morao biti – nepristrana informativna organizacija. Stoga ponovimo, zaokružimo temeljne ideološke matrice koje dominiraju kao “antifašističke”, kažu ustavotvorne zasluge u Hrvatskoj. Najprije Bleiburg – zabrana komemoracije, “zaštita manjina

(Srba)”, sotoniziranje NDH, slavljenje 1945., detuđmanizacija, veličanje Ede Murtića zbog njegove Jame i borba za sekularnu Hrvatsku. Uistinu, sekularna Hrvatska – Đoke Jovanića, Sime Dubaića, Milke Planinc i današnjih “antifašista”. Sve laž, propast i smrt. Sažeta u onoj “Na Bleiburgu je trebalo ubijati ustaše, ali se ustašama mora zabraniti komemoracija”. I u Zagrebu Trg žrtvama fašizma, ustvari Trg Đoke Jovanića!

Jure Vukić, Tribanj/hrvatski-fokus.hr