Zadnji komentari

Bujica - Peternel: Pupovac ne može biti predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava!

Pin It

DR. IGOR PETERNEL: - Pupovac ne može biti predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava! Domovinski pokret će inzistirati na poštivanju koalicijskog sporazuma, a HDZ-ova potpora izboru šefa SDSS-a na to mjesto, značila bi njegovo kršenje! Mi se trudimo biti maksimalno korektni, al' u tom bismo slučaju morali odlučiti o izlasku iz Vlade!

POSEBNO IZDANJE BUJICE O REZOLUCIJI UN-a O GENOCIDU U SREBRENICI!

CRNOGORAC PROTIV SRBA, HRVATSKI POVJESNIČAR UZ BOŠNJAKE, DOMOVINSKI POKRET NA UDARU ‘SRPSKOG SVETA’

DR. ANTE NAZOR kritizirao nastup kvazi-povjesničara u 'Otvorenom' HRT-a, a tzv. Republiku Srpsku nazvao nagradom za genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici i Hrvatima u Prijedoru... DR. IGOR PETERNEL smatra Pupovca eksponentom 'srpskog sveta' čiji glavni protagonisti Dodik i Vučić, isto kao i Milanović, negiraju genocid u Srebrenici... CRNOGORSKI NOVINAR BALŠA KNEŽEVIĆ ogradio se od “crnogorske“ rezolucije o Jasenovcu, podržao Hrvate, ismijao Vučića i čestitao Domovinskom pokretu na izbacivanju SDSS-a iz Hrvatske državne vlade...

DR. ANTE NAZOR: - Na našim je prostorima genocid u 20. stoljeću presuđen samo za Srebrenicu i mislim da to dovoljno govori o velikosrpskim povijesnim lažima i propalim pokušajima nametanja tzv. kolektivne krivnje Hrvatskom narodu!

BALŠA KNEŽEVIĆ: - Vučić je u New Yorku pokazao da više nije dobar sa živcima i da je potpuno odlijepio! A ima i razloga, jer je s ovom Rezolucijom zauvijek umro i njegov 'srpski svet'!

DR. IGOR PETERNEL: - Pupovac ne može biti predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava! Domovinski pokret će inzistirati na poštivanju koalicijskog sporazuma, a HDZ-ova potpora izboru šefa SDSS-a na to mjesto, značila bi njegovo kršenje! Mi se trudimo biti maksimalno korektni, al' u tom bismo slučaju morali odlučiti o izlasku iz Vlade!

UŽIVO S PRISAVLJA: ANTE NAZOR! Ravnatelj Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata govorio o strašnim zločinima koje su Srbi počinili od Vukovara, preko Prijedora i Škabrnje pa sve do Srebrenice... Službeni Beograd podsjetio je da o Jasenovcu ne postoji presuda za genocid, dok za Srebrenicu od jučer postoji i Rezolucija UN-a!

UŽIVO IZ PODGORICE: BALŠA KNEŽEVIĆ! Glavni urednik portala Aktuelno.me izjavio je kako je za njega “crnogorska” rezolucija o Jasenovcu obična sprdnja i podvala srpske BIA-e, koju ni jedan pravi Crnogorac ne podržava: - Od kad je Domovinski pokret u Zagrebu zaustavio prodor 'srpskog sveta' i mi Crnogorci nadamo se boljim danima!

“Svi oni, koji ne vide da je u Srebrenici počinjen genocid, ne bi trebali imati mjesta u politici,“ izjavio je u Bujici Z1 televizije predsjednik zastupničkog Kluba DP-a u Hrvatskom državnom saboru – dr. Igor Peternel: “To se ne odnosi samo na Zorana Milanovića, već i na Milorada Pupovca – koji je eksponent Aleksandra Vučića i 'srpskoga sveta' u Hrvatskoj!“

Žestoko se obrušio na Milorada Dodika koji prijeti odcjepljenjem tzv. RS od Bosne i Hercegovine, a Milanovićevo negiranje genocida u Srebrenica smatra sramotnim i politički nepristojnim činom, te je uvjeren da će ga zbog toga birači kazniti na izborima...

Peternel je večeras u Bujici bio mnogo otvoreniji nego u ranijem javljanju za RTL i poslao vrlo konkretne poruke HDZ-u, bude li ustrajao na Pupovčevu izboru za čelno mjesto u parlamentarnom Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Smatra da je želja šefa SDSS-a da se dočepa fotelje predsjednika saborskog Odbora, motivirana ponajprije etnobiznisom, a Furiju Radinu koji uporno štiti Pupovca, poručio je kako pravo stečeno na dosadašnjim lošim običajima, više neće biti provođeno i da praksa privilegiranja SDSS-ovaca sigurno neće biti provođena u većini čiji dio čini Domovinski pokret.