Zadnji komentari

Je li HIP Slavonski Brod vratio bistu Utemeljitelja RH?

Pin It

 

Jedno od pitanja koje sam postavio novinarki “Jutarnjeg lista” kada je tražila moju izjavu i kada je potvrdila da ne zna da je kandidat ua akademika ‘povjesničar ‘ Uklanatelj uklonio prije 13 godina bistu Utemeljitelja RH povjesničara i akademika Franje Tuđmana bilo je: Znate li za neki sličan slučaj u nekoj drugoj državi da se tako ukloni bista onoga koji je utemeljio tu državu?

A njega je predložio za akademika Razred za društvene znanosti u HAZU!

Tako su ovi izbori u HAZU pokazali zašto nije dovoljno da u Akademiji neki razred sam odlučuje o izboru novih akademika već to MORA učiniti cijela Akademija.

To ne znači da mi možemo znati ima li među nama još drobilica i uklanjatelja koje nismo uspjeli detektirati.

To su im pokazali i dr, sc. Mirko Valentić kada je kao ravnatelj HIP-a Zagreb, naravno ne bez suglasnosti akademika Tuđmana, odlučio da na knjigu dr. Milana Bulajića „Tuđmanov jasenovački mit“ odgovori jedan matematičar, a jedan liječnik je u povodu stote obljetnice pisao o Tuđmanu kao povjesničaru i akademiku na nagovor prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana. Zašto baš njima?

Pa i jedan i drugi su od Sveučilišta u Stanfordu prepoznati kao najutjecajniji znanstvenici u svijetu. A povjesničari u RG se od Tuđmanove smrti zabavljaju u dokazivanju kako povijest nije znanost tj. ne može biti revizije onoga za što je Partija odredila kao konačnu istinu, a u RH poslije Tuđmanove smrti uveo povjesničar AMATER koji nije završio ni bilo kakav fakultet, ali je otac nekadašnjeg kandidata za Akademika danas poznatijeg kao Ivo Drobilica.

Za novinare u RH koji 13 godina nisu otkrili da je 'povjesničar – Uklanjatelj' uklonio tu bistu, to još 'nije otktiveno'. Valjda zato ne vidimo tekstove u novinama s naslovom :

JE LI HIP SLAVONSKI BROD VRATIO BISTU UTEMELJITELJA RH?

Moj dragi prijatelj (i suautor) Zvonimir Hodak je nepravedan prema Srbima kad piše u najnovijoj kolumni:

. Nož, žica, Srebrenica…", pjevale su delije nakon 22. srpnja 1995. godine. Ratko i ekipa su bili tada u punoj formi. "Nepobedivi". Nisu ni slutili da ih čeka 5. kolovoza 1995. g. kad su "nepobedivi" bili pometeni i poniženi, uskočili u traktore i pobjegli glavom bez obzira. 

Sad im je stigao račun na naplatu za zločine u agresiji na Hrvatsku i BiH, napose za onaj u Srebrenici. Gledali smo montipajtonovske scene iz UN-a… "Cela" Srbija je bila na nogama, a Vučić snužden u UN-u i zamotan u srpsku zastavu. General Mladić je doduše bio osuđen u Haagu za smrt osam tisuća i pet stotina muškaraca i mladića, ali ovo u UN-u im je bio neočekivani šamar. Rezolucija je izglasana s dobrom većinom od 84 države i sad je zapečaćeno da je Srbija u BiH izvršila genocid. Protiv je glasovalo tek 19 država, a predstavnika 22 države nije ni bilo u dvorani kad se glasovalo. Međutim, Srbi ne bi bili to što jesu da nisu tu rezoluciju proglasili svojom pobjedom te izašli na ulice slaveći "pobjedu".

Zašto je moj prijatelj nepravedan.?

Pa i sam kaže da je kod njih sve obrnuto. Pa zar oni svo vrijeme ne tvrde da su Hrvati genocidan narod, što je zapravo njihova poruka o njima samima?

Dakle, oni to stalno govore samo imamo mi puno onih nepismenih kakvi su i naši 'istoričari' koji ne razumeju bre srpski koji ceo svet razume.

Ne razumije čak ni moj prijatelj Hodak da Srbi s pravom slave onoga koji im je najviše pomogao; Franju Tuđmana, Da Tuđman nije spriječio mnogo veći genocid u Bihaću odmah poslije Srebrenice, kakva bi tek bila ta Rezolucija o njihovom genocidu?

Na to nas podsjeća Davor Dijanović, a u Prilogu vam dajem moje pismo Predsjedniku Vlade iz 2012.

https://direktno.hr/kolumne/hrvatska-nakon-dva-dramaticna-pisma-sprijecila-novu-srebrenicu-prisjecamo-se-nakon-rezolucije-346576/

A koliko bi ih to tek koštalo:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/jednoj-je-drzavi-za-vrijeme-glasanja-o-srebrenici-sjelo-cak-pola-milijuna-dolara-hvala-srbiji-15464951

Toga su svjesni i Bošnjaci pa je njima Franjo jednako kriv kao i Sloba:

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/39590-marijacic-takav-nemoral-i-takvu-nezahvalnost-svijet-jos-nije-vidio

Da, nije u pravu ni Marijačić, a ni svojevremeno i ja kada sam isto tvrdio pitalicom:

-Kako od nekog naroda napraviti neprijatelja?

-Spasi ga od genocida!

I logično je kada Srbi slave Tuđmana, Bošnjacima je jasno da je on kriv, zar ne?

A znamo i da je Tuđman 'pravedno' osuđen i zbog Jasenovca. To dobro znaju naši 'istoričari' i zato podržavaju 'povjesničara ' Uklanatelja'. Zar Jasenovac nije ponajbolji za 'dokazivanje' genocidnosti hrvatskog naroda?

Ali Hodaku nije jasno da su u pravu naši 'naučnici' pa piše:

Gledam ekskluzivni izvještaj Zemaljske komisije Hrvatske iz 1946.g. koja "obara s nogu". U Vojnom arhivu u Beogradu stoji kako je bilo 576 ubijenih u Jasenovcu. Gdje je to od 750.000 ubijenih s kojima su nas "hranili" pedeset godina? Još jedan dokaz kako smo živjeli u desetljećima laži, godinama kada je Tito tvrdoglavo izbjegavao sirenski zov da nogom stupi u lažni simbol "ustaških zločina". Za razliku od hrvatskih Jugoslavena koji slijepo i dalje vjeruju kako u Jasenovcu leže stotine tisuća ubijenih Srba, Židova i Roma, Tito je znao što je prava istina. Međutim, možete vi mahati s izvješćem Zemaljske komisije koliko vam srce želi ako to ignoriraju svi mediji u kojima čekaju Ante Tomić, Boris Dežulović, Gerovac, Bajruši, Jurica Pavičić…, da ne govorim o našim vrlim "istoričarima" s Filozofskog fakasa u Zagrebu. S muzejom ili bez njega, Hrvatska je i dalje u raljama komunizma. Dokle?

https://direktno.hr/kolumne/sandra-i-dalija-su-sablaznjene-naljutila-ih-je-izjava-koju-se-netko-napokon-usudio-javno-izreci-346664/

Sigurno je našim 'istoričarima' i ne samo njima bilo strašno da im na Izbornoj skupštini u HAZU matematičar tvrdi:

 I ja sam na listi najutjecajnijih znanstvenika na svijetu. Imam i najviše znanstvenih radova od svih hrvatskih znanstvenika na tim listama, ali kolege akademici znaju da uvijek tvrdim da je akademik Franjo Tuđman mnogo iznad nas. Naime te liste nisu napravljene za iznimne slučajeve kada je netko uspješan u dvije oblasti pa sinergijom svog rada u jednoj i drugoj ostvari čudesne rezultate, A akademik Franjo Tuđman je to ostvario UTEMELJIO JE RH.

Josip Pečarić