Zadnji komentari

Prof dr Slobodan Prosperov Novak u Bujici

Pin It

PROF. DR. SLOBODAN PROSPEROV NOVAK ZAPRIJETIO VELIKOSRBIMA: “Hrvatski specijalci trebaju izvesti akciju povratka otetog broda ‘Jadran’ iz Crne Gore, a usput mogu prevesti Milu Đukanovića i spasiti ga od hapšenja!”

VISOKOPOZICIONIRANI KANDIDAT VLADAJUĆEG DOMOVINSKOG POKRETA ZA EU PARLAMENT ZAPRIJETIO SLANJEM HRVATSKIH SPECIJALACA U CRNU GORU! Prosperov Novak u emisiji Bujica predložio akciju povratka broda ‘Jadran’ i spašavanje Mila Đukanovića, kojemu u Zagrebu treba dati politički azil!

Prosperov Novak je nedavno bio u Crnoj Gori, gdje je predstavio ‘Budvansku pjesmaricu’ koja je Hrvatima važna isto koliko i Bašćanska ploča: - Šetao sam rivom u Tivtu i vidio brod ‘Jadran’ koji je bio sablasno prazan... Shvatio sam da ga nitko ne čuva i da bi naši specijalci bez problema mogli izvesti akciju njegovog povratka u Hrvatsku.

Istaknuti član Domovinskog pokreta, stranke koja je sada dio Hrvatske državne vlade, predložio je i akciju spašavanja bivšeg crnogorskog premijera, kojeg bi velikosrbi htjeli vidjeti iza rešetaka: - Na ‘Jadran’ se može ukrcati i Milo Đukanović! Naši specijalci mogu ga sakriti na ‘Jadran’, a Hrvatska spasiti od uhićenja koje želi Beograd! Đukanović u Zagrebu ne bi bio prvi izbjegli politički disident iz Crne Gore jer smo sigurno utočište tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku i BiH već pružali Jevremu Brković, Miloradu Popoviću te mnogim drugim uglednim Crnogorcima...

Akademik Novak je na visokome trećemu mjestu liste DP-a za Europski parlament, a mnogi članovi HAZU-a su na njega ljubomorni zbog briljantne međunarodne znanstvene karijere i činjenice da je jedan od najvećih živućih hrvatskih intelektualaca pa miniraju njegov ulazak u Akademiju: - Naši nogometni reprezentativci govore više jezika nego cijela Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti!

Nije ostao dužan niti notornom Žarku Puhovskom, koji uz Soroševe medije i Pupovčeve ‘Novosti’ prednjači u napadima na Domovinski pokret: - U vrijeme kada sam već bio redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Puhovski, iako stariji od mene. bio je još uvijek asistent!

Professoru emeritusu Sveučilišta u Zagrebu ne sviđa se niti skraćenica Dompok, koju su snažnoj hrvatskoj desničarskoj stranci nametnuli lijevo-jugoslavenski mediji: - To me podsjeća na Maspok i ’71. godinu, kada su isti komunistički totalitarci na sličan način napadali Hrvatsko proljeće! Beograd i njegove sluge u Zagrebu nazivali su hrvatske nacionaliste i domoljube iz Hrvatskog proljeća “maspokovcima”, isto kao što ih sada nazivaju “dompokovcima”.

Slobodan Prosperov Novak koji je tijekom impresivne akademske karijere predavao na mnogim uglednim svjetskim sveučilištima, poput Sapienze i Yalea, smatra urbanim rasizmom i potpuno neprimjerenom protuhrvatskom retorikom, ismijavanje Travnik i njegovih obrazovnih ustanova, gdje su diplomirali i mnogi Hrvati: - Isusovačka gimnazija u Travniku najstarija je na našim prostorima, a osnovana je odmah nakon hrvatskog oslobođenja od Turaka. Nju je završio i moj stric Grga, koji je kasnije postao predsjednik Akademije znanosti i umjetnosti.

Dobitniku ‘Zlatne Palme’ u Cannesu, Nebojši Slijepčeviću, redatelju koji se u Pupovčevim ‘Novostima’ također obrušio na Domovinski pokret, professor emeritus Slobodan Prosperov Novak u Bujici je poručio: - Dovoljno je reći kako je predložak za scenarij njegovog filma ‘Čovjek koji nije mogao šutjeti’ bio tekst Borisa Dežulovića, lika koji je na tenkovima JNA ušao u okupirani Vukovar, a u ‘Novostima’ prostački psovao Grad heroja. Domovinski pokret ući će uskoro u mnoge pore vlasti, uključujući i kulturu te naročito HAVC, pa ćemo vidjeti hoće li Slijepčević ubuduće dobivati sredstva za svoje filmove!