Zadnji komentari

Zelenski i dalje pokušava cijeli svijet uvući u rat

Pin It

Tko je Volodimir Zelenski? – Vijesti – Logično

Zelenskij šokirao sve: 'Ovo je pravi treći svjetski rat, Putin je opasan i neće stati!'

Kako kaže, padne li Ukrajina, to je tek početak. "Kada bi Rusija pobijedila u Ukrajini, Putin bi napao druge nacije i pokušao promijeniti granice Europe. Ovo je pravi treći svjetski rat. Ne mislim da je Putin lud. On je opasan, a to je mnogo strašnije. On neće stati", kazao je.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij ulazi u vrlo osjetljivu fazu rata. Dolazi ljeto i više temperature što otvara i mogućnost učinkovitih ofenziva, a tu su i skori izbori u SAD-u gdje bi pobjeda Donalda Trumpa donijela promijenjeni narativ prema Ukrajini i njenoj obrani. 

Svjestan je toga i predsjednik. Izostanak financijske pomoći u obrani značio bi i pobjedu Rusije. Kako je rekao za britanski Guardian, Ukrajina nije ni prva ni zadnja meta Putinova režima.

"SAD treba više vjerovati u nas. Bez zelenog svjetla Sjedinjenih Država ni drugi saveznici, poput Velike Britanije, vjerojatno neće dopustiti Ukrajini da koristi njihovo dalekometno oružje. Vjerujte nam, mi moramo odgovoriti. Rusi ne razumiju ništa osim sile. Mi im nismo ni prva ni posljednja meta", rekao je ukrajinski predsjednik. 

"Mislim da je apsolutno nelogično da u rukama imamo zapadno oružje i da onda samo gledamo kako nas uništavaju ubojice i teroristi. Mislim da se oni smiju ovoj situaciji. Kao da su u lovu, lovu na ljude. Znaju da ih možemo vidjeti, ali ne možemo doći do njih", dodao je.

'Padne li Ukrajina, to je tek početak'

Podsjetimo, Sjedinjene Države su u četvrtak po prvi put dopustile Ukrajini korištenje određenog oružja američke proizvodnje unutar Rusije kako bi obranila Harkiv.  Dalekometni projektili i dalje nisu dopušteni, Bidenova administracija i dalje balansira i ne želi se pretjerano invlovirati u rat. 

Zelenskij se bori protiv takvih umjerenih struja oštrim porukama. Kako kaže, padne li Ukrajina, to je tek početak. "Kada bi Rusija pobijedila u Ukrajini, Putin bi napao druge nacije i pokušao promijeniti granice Europe. Ovo je pravi treći svjetski rat. Ne mislim da je Putin lud. On je opasan, a to je mnogo strašnije. On neće stati", kazao je.

Njegovi strahovi su očekivani. Već se mjesecima spominje mogućnost prekida obilate dinancijske pomoći Ukrajincima, što bi otežalo obranu i dovelo Ruse na prag vojne pobjede. Jedno je sigurno, dođe li do toga, Zelenskij će biti meta. 

direktno.hr