Zadnji komentari

Zbog ovakvih treba hitno mijenjati zakone

Pin It

Dva svjedoka pogubljenja Sejjida Kutba - Put vjernika

Napad na branitelje: 'Čovjek koji mrzi Hrvate gazio je biciklistkinju i vukao je automobilom'

 Ipak, još više je zabrinjavajuće što iz udruge tvrde da je muškarac namjerno napao bicikliste i vikao da mrzi Hrvate te da je ženu gazio i vukao automobilom u namjeri da je ubije.

Nevjerojatne scene u Karlovcu. Karlovačka policija je u subotu oko 14 sati zaprimila dojavu da je došlo do namjernog naleta automobila na grupu biciklista na parkiralištu ugostiteljskog objekta na području općine Vojnić te da je jedna biciklistkinja ozlijeđena, dok se počinitelj osobnim automobilom udaljio s mjesta događaja.

Kako dodaju, na mjestu događaja na parkiralištu kafića proveden je očevid, a brzom reakcijom policija je ubrzo na adresi prebivališta pronašla i uhitila 44-godišnjaka za kojeg se sumnja da je počinio ovo nedjelo.

U nastavku priopćenja stoji kako je vozilom austrijskih nacionalnih oznaka, na parkiralištu ugostiteljskog objekta namjerno zaletio u parkirane bicikle koji su bili zaustavljeni zbog korištenja stanke sudionika biciklijade, uslijed čega je došlo do ozljeđivanja 46-godišnje biciklistkinje.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju Grada Karlovca, koji se oglasio na Facebooku uz oštru osudu ovog napada.  Dodaju, nitko ne može i ne smije omalovažavati postojanje hrvatske države, pogotovo ne ovakvim divljaštvom. Ipak, još više je zabrinjavajuće što iz udruge tvrde da je muškarac namjerno napao bicikliste i vikao da mrzi Hrvate te da je ženu gazio i vukao automobilom u namjeri da je ubije.

'U cijelosti podržavamo reakciju Udruge 110. brigade'

"Najoštrije osuđujemo napad na sudionike biciklijade u sklopu obilježavanja 33. obljetnice 110. brigade ZNG/HV. U kontaktu smo s ozlijeđenom sudionicom koja je samo pukom srećom izbjegla ozljede opasne po život.

Njoj želimo brzi oporavak, očekujemo da policija i državne institucije odrade svoj dio posla što prije, a svim pripadnicima 110. brigade i svim braniteljima poručujemo, da kao što su u Domovinskom ratu časno i dostojanstveno branili grad i domovinu, jednako tako i danas ostanu dostojanstveni jer nitko ne može bilo kojim činom, niti divljaštvom umanjiti, niti omalovažiti postojanje hrvatske države i vrijednosti Domovinskog rata.

U cijelosti podržavamo reakciju Udruge 110. brigade. Kao i do sad, i u narednom razdoblju, gradonačelnik Damir Mandić i cijela gradska uprava stoji na raspolaganju", napisali su.

direktno.hr