Zadnji komentari

Pregled stanja nacije

Pin It

Ni manje ni više nego od 60% na više  zatražili povećanja svojih primanja političmari.

I  gle čuda iz DP-a  Domovinskog Pokreta, kojeg sad možemo slobodno nazvati  Dodaj još Pola Pokret. U najmanju ruku, tužno i žalosno. 

10 milijuna kunićča godišnje više u džepove političara od kojih baš i nemamo nekakve koristi jer eto sve što se čini, čini se i provodi po zakonima, normama i aktima EU i Europske Komisije. Naši samo prepisuju,dignu ruku i potpisuju. Jajarama u udobnim foteljama od kojih mnogima niti imena narod ne zna, niti su riječi prozbotrili ili se za išta izborili još 1500 eurića na postojećih 3500 , svaka čast. Ponavlja se ona komitetska „Sve će to narod platiti, sve će to narod pozlatiti.

Jasno mi je zašto je taj prijedlog došao iz usta Maria Radića iz DP-a, čovjek je upućen i zna kolikoje skup svakodnevni život i koliko što košta. Ipak se on bavi trgovinom i prodajom. Kako stvarnom tako  i onom političkom, čini se.

Život je jako skup, kad je narod (politički) jako glup. 

Kad bi narod bio malo pametniji i život bi bio jeftiniji baš kao i političari hrvatske. Mnoge su rusi kupili za šaku rubalja izgleda, druge srbijanci za šaku dinara i sad smo tu gdje jesmo. U moralnom,ekonomskom i političkom smislu.

Podpredsjednik vlade Hrvatske , ministar hrvatskih branitelja i general Tomislav Medved putem medija poziva branitelje neka vrate ilegalno oružje, jer je reče Hrvatska sigurna zemlja. E moj Tomo, Hrvatska je bila sigurna zemlje i u vrijeme Yuge pa znamo kako se naglo ta sigurnost rasplinula i krenulo nasiulje. Jedino što je opasnije od ilegalnog oružja u rukama idiota, jest broj ilegalnih tamnoputih inžinjera, doktora i menadžera koji su okupirali kolodvore,parkove i ulice hrvatskih gradova istovremeno istjerali našu mladež i penzionere. No to tebe i tvog kolegu Banožića ne sekira, vi imate zaštitu, onaj nesretnik kojeg su zaklali prije koju godinu u tramvaju nije ju imao, baš kao ni djevojke silovane u pothodniku kod Željezničkog kolodvora. Samo konstatiram.

Nego neka podsjetim tebe i tvoju vlast slijedeće po tom pitanju, Hrvat se zakleo kako više neće biti bez oružja i kako će braniti svoj rod i dom. MI smo eto vojnici  čak tomu i prisegnuli kako ćemo Hrvatsku i Hrvatski narod braniti od unutarnjeg i vanjskog neprijatelja. Unutarnji nam je neprijatelj baš vlast koju obnašaš a koja je kako rekoh pustila svojim odlukama, činjenjejm i ne činjenjem  vanjskog neprijatelja u naše dvorište.

S obzirom na političku volju, političke odluke koje su dovele do toga da svaka šuša može pišati po fasadama hrvatskih gradova, mlatiti prolaznike, silovati klati i šetati sa čakijama po parkovima glavnog grada u što se osvjedočih osobno, iako su tom nemalom čakijom rezali rajčicu na stoljnaku ručavši ispod spomenika Kralju Tomislavu. Ono što htjedoh natuknuti jest kako smo svojevremeno mi ratni veterani obučavani, osposobljavani biti oružjem, barem su mene tako obučavalki, ono što imam u rukama je samo alat ili oruđe. E sad kako ste ti i tovja vlast krenuli, neki od nas poput braće HOS-ovaca postadeše skoro ilegalni u RH. Doći će čini se vrijeme kako će ilegalnima postati i ZNG-e i MUP-ovci, jer eto tako vi dopuštate neka nas karakteriziraju vaši kolicijski partneri, neprijateljski mediji koje ste pustili u Hrvatsku i kojekkave tzv. Ne vladine udruge i fukare a koje vaša vlast i vlada obilato financiraju.

I na kraju neka Vas generale pitam jesu li Partizani i dalje u sustavu Ministarstva branitelja financijski,pravno i formalno ? Čekam odgovor.

Glavni baja hrvatske politike i glavni operativac Brisela,  Vojvoda briselski Plenković ispali neki dan kako je Hrvatska uspješna zemlja, kako je sve manje korupcije u njegovoj vlasti i pod njegovim upravljanjem. K tome još bubnu kako je prvi puta u Hrvatskoj zbog sposobnosti njegove vlade i njega samog sve više zaposlenih u RH.

O Bože smiluj nam se....

Toliko je korupcija „smanjena“  pa su amerikanci blokirali račune hrvatskih tvrtki po nalogu FBI-a i njihova ministarstva financija.  Ima tu ulogu i drug Milanče sa svojkim suradnicima ali i velike mecene  HDZ-a kojima nije bitno s kim će i kako poslovati, pa tako i s ruskim kapitalom. Rusi preko čeških,slovačkih,moldavskih tvrtki i dalje posluju i financiraju kupnju zemljišta i nekretnina u RH.  Tvrtke koje otkupljuju zlato od naroda, kojkekakve zalagaonice rabe isti taj kapitalk i to zlato napušta zemlju na uglavnom ilegalan način. I neka ne nabrajam dalje...ima toga dosta. SOA zna ali eto mora šutjeti. Milanović zna, ali kako će na svojtu u prijatelje, isto tako sve to i Plenki zna ali ne može se protuv ruke koja te je dovela ti gdje jesi. Isto vrijedi i za koalicijske partnere koji im drže štangu.

Glede povaćanja zaposlenosti...E tu se ne mora puno komentirati samo treba obići gradilišta, pogone, firme i autobusne postaje po gradovima u vrijeme odlaska na posao i s posla. Možete samo naručtit dostavu ili taksi i sve će vam biti jasno. Usitinu hrvatska ima povećan broj zaposlenih svih i svakih samo ne Hrvata. Hrvatsi su svoj posaop morali ići tražiti u druge zemlje EU i izvan nje. Takav je dogovor dogovren u Briselu, nije li Vojvodo Briselski Premijeru Hrvatski ?

Školovana i osposobljena radna snaga gazdama,kojekakvi nestručni, neosposobljeni (čast rijetkim iznimkama) dovedeni na cvelferiju EU u moju Hrvatsku  kako bi se tu selektirali, socijalizirali, osoposobili o trošku hrvtaskog naroda, a onda sukladno protokolima sionskih mudraca raspodjelili iz šupka europe u zemlje kojima budu trebali.

Suma sumarum. Da je bolej ne bi valjalo. Narod se ne buni, szona je u punom jeku kažu mediji iako je stanje daleko drugačije. Love se ima, sustav je na granici pucanja kako financijski, tako i biološki al ko ga hebe nek izdrži dok ste vi na vlasti, jel da. Poslije neka se netko drugi zajehebava sa propustima i dugovima koje ste nametnuli državi i narodu i vi i oni prije vas bilo crveni blo plavi sa svojim podrepinama i koalicijskim partnerima.

Narode Hrvatski,  što neka kažem? 

Jel Vam dobro? Jeste li sretni? Jeste li sigurni? Imate li dovoljno za svoje potrebe ?Je li Vam obitelj na okupu na kućnom ognjištu? Jesu li vam dovolne plaće? Imate li dostatnu  i pravovremenu zdravstvenu skrb ? Imaju li Vam djeca sve što im treba ?  

Ako je odgovor negativan na većinu ovih pitanja onda ostaje samo ono ključno pitanje svih pitanja aono glasi:

„ Za koji kurac ste glasovali  „ ?

A ako je odgovor na većinu ovih pitanja pozitivan, onda se čini kako ja ne živim u istoj hrvatskoj kao i Vi ?

Meni se život u RH baš kao i svakom strancu koji je došao ovo ljeto čini u odnosu na druge krajeve EU pre skup.

U ime

Hrvatskog Vojničkog Reda

  ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček e

      emeritus miles