Zadnji komentari

Rusija: Zapadu je sve teže ignorirati korupciju u Ukrajini

Pin It

Zapadne zemlje nastavljaju opskrbljivati ​​vladu u Kijevu oružjem, ali im je sve teže zanemariti čimbenik rasprostranjene korupcije u Ukrajini, rekao je ruski stalni predstavnik pri UN-u Vasilij Nebenzja.

“Oni kontinuirano upumpavaju oružje režimu u Kijevu, iako uz ozbiljne probleme i neuspjehe. Postaje sve teže ignorirati sveopću korupciju koja dolazi s tim opskrbama”, rekao je. “Dakle, izvješće glavnog inspektora Pentagona pokazuje da američka vojska nije uspjela provjeriti račune izvođača u ukupnom iznosu od 20 milijuna dolara u vezi s ugovorima za pomoć Ukrajini. Ranije je objavljeno da je Pentagon podnio više od 50 kaznenih prijava zbog kršenja tijekom isporuke vojne pomoći Ukrajini”, prenosi ga TASS.

‘Kolonijalna politika’

Po njegovim riječima, te činjenice su “samo vrh ledenog brijega”. “Zapadni takozvani ‘dobročinitelji’, zajedno s klikom Zelenskog koja je ukorijenjena na vlasti, nastavljaju isušivati ​​Ukrajinu. Kao što je nedavno objavljeno u medijima, strane korporacije već su rasprodale više od polovice ukrajinske obradive zemlje. Ono što se provodi u zemlja sada je u biti jednostavna kolonijalna politika”, dodao je ruski diplomat.

Patrušev: NATO-u se ne može vjerovati

Rusija ne može vjerovati NATO-u, shvaćajući lažnost ovog saveza, rekao je ruski predsjednički pomoćnik Nikolaj Patrušev u intervjuu za dnevnik Rossiyskaya Gazeta. Patrušev je to rekao u kontekstu navodnih kontradiktornih izjava Sjevernoatlantskog saveza. S jedne strane, NATO se pozicionira kao regionalna organizacija; s druge strane, kao sferu svojih interesa otvoreno označava azijsko-pacifičku regiju.

Patrušev je ponovio da su se zemlje NATO-a u različitim trenucima pretvarale da su prijatelji Moskve, zvale je u svoje redove, obećavajući da se neće širiti na istok, dok sada Rusiju “otvoreno nazivaju glavnom prijetnjom”.

geopolitika.news