Zadnji komentari

Šipić osigurao gotovo pet milijuna eura za edukativne, kulturne i sportske aktivnosti djece na razini gradova i općina

Pin It

MINISTAR ŠIPIĆ Planiramo potporu od 600 eura za rođeno dijete, duži očinski  dopust

Ministar Šipić: Osigurano gotovo pet milijuna eura za edukativne, kulturne i sportske aktivnosti djece na razini gradova i općina -  Socijalni, emocionalni i fizički razvoj naših najmlađih iznimno je važan za opstanak svih krajeva Hrvatske

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić uručio je ugovore Pilot projekta Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole predstavnicima jedinica lokalne samouprave.

Ministarstvo je za ovaj Pilot projekt izdvojilo 4.758.112,84 eura za 163 projekta općina i gradova diljem Hrvatske. Ovako velik odaziv općina i gradova na javni poziv dokaz je kako naše lokalne zajednice prepoznaju vrijednost i potrebu za ulaganjima u edukaciju, kulturu i sport za djecu.

U uvodnom obraćanju okupljenima, ministar Šipić istaknuo je važnost rješavanja demografskih izazova s kojima se Hrvatska suočava. Samo kvalitetna i koordinirana suradnja Vlade RH s općinama i gradovima može osigurati uspjeh i demografsku revitalizaciju Hrvatske.

Ministar je zahvalio načelnicima i gradonačelnicima na sudjelovanju i istaknuo da ovakve inicijative doprinose socijalnom, emocionalnom i fizičkom razvoju naših najmlađih i najvrjednijih građana, što je iznimno važno za opstanak svih krajeva Hrvatske.