Zadnji komentari

Matićev ispraćaj u Lisinskom bio je festival podjela, jednoumlja, jugonostalgije, veleizdaje, obmane i hrvatske sramote

Pin It

Svatko od onih tko je bio na ispraćaju Predraga Matića u Lisinskom protiv je minute šutnje Slobodanu Praljku i protiv spominjanja imena dr. Ivana Šretera u javnosti

Bez obzira na to koliko u Hrvatskoj ima stranaka, bez obzira na programe tih stranaka, od kojih svaka tvrdi da se bori za Hrvatsku, njezin boljitak i opstanak, u Hrvatskoj postoje samo dvije nepomirljive strane. I postoje predstave i manifestacije koje to otkrivaju, dokazuju i pokazuju. Tko je za, a tko protiv Hrvatske slobode te postojanja Hrvata i Hrvatske. A to su komemoracije na Bleiburgu, u Jasenovcu, u Vukovaru, u Brezovici, na Udbini te u Srbu. Tu je stvarnost okrutna i neumoljiva. Tko ide na komemoraciju u Jasenovac, taj govori da je Hrvate (ustaše) na Bleiburgu trebalo ubijati. I taj sigurno ne ide na komemoraciju u Vukovar.

Pored toga, tu je važan i odnos prema smrti pojedinca. Kao prema smrti Slobodana Praljka, dr. Ivana Šretera i prema smrti Predraga Matića Freda.

Kao što (ipak) znamo, dr. Šreter je 1991. u Pakracu ubijen. Samo zato što je bio Hrvati HDZ-ovac. I znamo da je zabranjeno spominjati ime dr. Šretera na HRT-u i u Saboru. Isto kao ime Slobodana Praljka. Koji je osuđen kao ratni zločinac, po svjedočenju zaštićenih svjedoka tužitelja Stjepana Mesića, Ivice Račana, Josipa Manolića, Ranka Ostojića, Mladena Bajića i kompanije.

Opasne Fredove poruke

S druge strane, imali smo ispraćaj SDP-ovca Predraga Matića. Koji je hodao pod jugoslavenskom zastavom i “upozoravao” na ustašku zastavu na Bleiburgu. I taj je ispraćaj bio u Lisinskom! I iz tog ispraćaja Predraga Matića u Lisinskom imamo poruku, simboliku i “pokazivanje mišića”. “Pokazivanje mišića” iz Srba i Brezovice. Uz naricanje i snažne izljeve (izraze) štovanja i dostojanstva poručuju “mi smo elita; nama pripada vlast, kultura i diplomacija, mi nismo nacionalisti kao Praljak i Šreter”.

I siguran sam da nitko od onih koji je bio na ispraćaju Predraga Matića u Lisinskom ne ide na komemoraciju u Vukovar. Ide ako mora. Po dužnosti protokolu. Što je dokaz da je Hrvatska pod čizmom srpskog genocidnog režima.

Pazite, predsjednik Hrvatske, na komemoraciju u Vukovar, ide amo ako mora, po dužnosti protokolu. A u Srb ide dragovoljno, ili šalje svog izaslanika. I siguran sam da je svatko od onih tko je bio na ispraćaju Predraga Matića u Lisinskom protiv minute šutnje Slobodanu Praljku i protiv spominjanja imena dr. Šretera u javnosti. I da je pitati nekoga od onih koji su ispratili Predraga Matića u Lisinskom, što misli o ubojstvu dr. Šretera, sigurno bi rek(la)ao “pa što ja imam s tim vašim Šreterom, ostavite me u miru”.

I sahrana Predraga Matića pod križom je velika obmana. Jer je Predrag Matić bio žestoki borac za “prava” LGBT zajednice. A Katolička Crkva ne može odbiti poziv za blagoslov i ukop pokojnika. Dakle, ispraćaj Predraga Matića u Lisinskom je bio festival podjela, jednoumlja, jugonostalgije, veleizdaje, obmane i hrvatske (ljudske) sramote.

Jure Vukić, Tribanj/hrvatski-fokus.hr