Zadnji komentari

Australka tužena jer je rekla da samo žene mogu dojiti

Pin It

Ненаспаноста го претвора мажот во секс-лудак!

Još jedan udarac zdravom razumu i slobodi govora

Stručnjakinja za dojenje Jasmine Sussex iz Victorije privedena je Građanskomu i upravnomu sudu Queenslanda jer je prije pet godina objavila na društvenim mrežama da biološki muškarci ne mogu dojiti, piše australski Vision.

Tužbu protiv Sussex Građanskomu i upravnomu sudu Queenslanda podnijela je osoba koja je rođena kao muškarac, a sad se identificira kao žena – Jennifer Buckley. jasmine sussexNa društvenim je mrežama objavljeno kako Buckley, biološki otac djeteta koje je rođeno 2019., uzima hormon za rast grudi, a onda i lijek koji potiče laktaciju kako bi proizveo „majčino mlijeko“ i „imao iskustvo dojenja“.

„Bolne“ su mu bile izjave stručnjakinje za dojenje Sussex, koje su uslijedile nakon tih objava, da samo žene mogu dojiti, a da su pokušaji bioloških muškaraca da doje djecu „eksperimentalni“ i „opasan fetiš“ pa ju je odlučio tužiti.

„Tijekom posljednje tri godine Jasmine je napravila opetovane javne izjave o meni i mojoj obitelji koje su štetne, bolne i lažne“, kaže u svojoj izjavi Buckley.

Australka Sussex dobila je i otkaz u Australskoj udruzi za dojenje 2021., nakon 15 godina rada kao volonterka savjetnica za dojenje, jer je „pretjerano rabila“ riječ „majka“ i navodno odbijala upotrijebiti rodno neutralan jezik, no izjavila je da „ne će biti ušutkana“.

„Dojenje pripada isključivo majkama i našoj djeci.“

Jasmine Yuen, viktorijanska direktorica australskoga kršćanskoga lobija, rekla je za Vision Radio da slučaj izaziva ozbiljnu zabrinutost za slobodu govora.

„Jasmine Sussex izrazila je zabrinutost zbog uzimanja hormona Jennifer Buckley za rast grudi i poticanje laktacije za dojenje novorođenčeta. Ona samo objavljuje nešto činjenično i znanstveno utemeljeno na svojoj desetljećima dugoj stručnosti o dojenju, a ipak je odvedena na sud u drugoj državi.“

„Ovo bi mnoge ljude moglo natjerati da se zapitaju koliko je sada sigurno govoriti istinu u javnosti. Rekla bih da će se sve više i više ljudi, osobito kršćana, samocenzurirati na svom radnom mjestu i na društvenim mrežama - a čak se i škole i crkve ne usuđuju govoriti o istini ili čak širiti Evanđelje. I pitam se što je sada ostalo u društvu.”

(hkv)