Zadnji komentari

Eskalacija sukoba: Hezbolah lansirao 140 raketa na Izrael, oni uzvratili zračnim napadom na Bejrut

Pin It

Izraelci napali Bejrut, čule se eksplozije

Izraelske obrambene snage izvijestile su da je oko 140 raketa ispaljeno prema sjevernom Izraelu. Izraelska vojska uzvratila je “ciljanim napadom” na Bejrut.

Protuzračna obrana presrela je dio od 120 raketa ispaljenih na okupiranu Golansku visoravan, Safed i područja Gornje Galileje, javlja BBC. Još oko 20 raketa ispaljeno je na Meiron i Netua, dodaje se. “Većina je pala na otvorene površine” i nema izvješća o ozlijeđenima u tim napadima, dodaje se.

Vatrogasne i spasilačke službe u nekoliko područja gase požare izazvane palim raketama, kaže IDF.

Hezbollah je ranije izjavio da je pokrenuo niz napada na vojne lokacije u sjevernom Izraelu. Dodali su da su gađali izraelski raketni i topnički bataljun u vojarni Yoav i stožer protuzračne i raketne obrane u Kili. Raketna baza protuzračne obrane u Beriji također je bila meta, navodi se.

Izraelska vojska je, kao osvetu, izvela “ciljani napad” na glavni grad Libanona Bejrut, nakon što je Hezbolah ispalio više od 100 raketa na Izrael

Napadi su uslijedili nakon eksplozija Hezbolahovih dojavljivača i radiouređaja, u kojima je poginulo najmanje 37 osoba, a gotovo 3.000 je ozlijeđeno. Izrael je ovu akciju nazvao novom fazom rata, dok je čelnik Hezbolaha osudio napade i najavio osvetu. Eskalacija sukoba dovela je Bliski istok na rub novog rata.

narod.hr