Zadnji komentari

Trump Kamalu nazvao ‘mentalno poremećenom’ i ‘mentalno invalidnom’

Pin It

Trump just floated Social Security cuts. Take him seriously. | Vox

Donald Trump u subotu je održao jedan od svojih najoštrijih govora protiv imigranata koji su ilegalno prešli granicu i počinili zločine, posebno protiv mladih žena, dok je također pojačao osobne uvrede protiv protukandidatkinje Kamale Harris.

U Wisconsinu, jednoj od ključnih “kolebljivih država”, Trump je demokratsku potpredsjednicu Harris, koja je u petak posjetila granicu SAD-a i Meksika, prvi put u svojoj predsjedničkoj kampanji 2024., nazvao “mentalno poremećenom” i “mentalno invalidnom”.

Republikanski predsjednički kandidat bio je okružen posterima ilegalnih imigranata u SAD-u koji su uhićeni zbog ubojstava i drugih nasilnih zločina, te transparentima “Zaustavi migrantski kriminal” i “Deportirajte ilegalce sada”.

Njegov je govor bio neobično posvećen gotovo u potpunosti imigrantima bez dokumenata. One koji su počinili nasilne zločine nazvao je “čudovištima”, “hladnim ubojicama” i “podlim životinjama”.

Trump je u tijesnoj utrci s Harrisom uoči izbora 5. studenog. Imigracija i južna granica jedno su od glavnih pitanja za glasače, pokazuju ankete.

Bivši predsjednik okrivio je Harris i demokratskog predsjednika Joea Bidena što su dopustili imigrantima bez dokumenata ulazak u SAD, optužujući neke migrante da žele “silovati, pljačkati, krasti, pljačkati i ubijati narod Sjedinjenih Američkih Država”.

Trump je u jednom trenutku priznao: “Ovo je mračan govor”.

Rekao je to u gradiću Prairie du Chien u Wisconsinu, gdje je u rujnu pritvoren Venezuelanac u SAD-u zbog navodnog seksualnog napada na ženu i njezinu kćer.

Oko sedam milijuna migranata uhvaćeno je u ilegalnom prelasku granice SAD-a i Meksika tijekom Bidenove administracije, prema vladinim podacima, što je rekordno visok broj koji je potaknuo kritike na račun Harris i Bidena od strane Trumpa i njegovih kolega republikanaca.

Tijekom svog posjeta granici u petak, Harris je iznijela svoje planove za popravak “lošeg imigracijskog sustava” optuživši Trumpa za “raspirivanje straha i podjela” zbog utjecaja imigranata na američki život.

Harris je također pozvala na stroža ograničenja azila i obećala da će zaustaviti ulazak fentanila u SAD kao “glavni prioritet”.

Trump je također ponovio svoju tvrdnju da je njegov izborni poraz od Bidena 2020. bio lažan. Ako bude ponovno izabran i “ako mu se dopusti”, Trump je rekao da će tada procesuirati ljude koje krivi za svoj gubitak.

Neke od obitelji žrtava pozdravile su Trumpovu usredotočenost na pitanje nasilnog kriminala i porast smrti tinejdžera uzrokovanih opioidnim lijekom fentanilom, od kojih većina dolazi u SAD preko južne granice.

Nekoliko roditelja koji su izgubili djecu zbog napada ilegalnih imigranata u SAD-u ili zbog smrtonosne droge fentanila, izražavalo mu je podršku i prije Trumpove izjave u subotu.

kamenjar.com