Zadnji komentari

Radić o predsjedničkim izborima

Pin It

Oba su pala'' i ''Dva pisma koja su skinula maske'' u Širokom Brijegu /  Bljesak.info | BH Internet magazin

U novom ‘Hrvatskom tjedniku’ u rublici ’Fus note za fah idiote’ komentirana je duhovito tvrdnja Marija Radića:

Mario RADIĆ, predsjednik nove stranke DOMINO:

’Ja o Draganu Primorcu imam dobro mišljenje, stručan čovjek, moralan je, ,, Mi mislimo da naš kandidat može pobrati puno glasova, iati dobar rezultat, a onda u drugom krugu tko prođe s desne mislim sa bi svi kandidati desnice tomu tko prođe u drugi krug, trebali dati podršku.”

HT: Kad se ovako slože dezerter Primorac i vrući nacionalist Radić, Plenković cvjeta od sreće i ponosa.

Jučer je prof. dr. sc. Branka Lozo doista obznanila svoju kandidaturu, a jučer je u istom tjedniku Ivica Marijačić objavio članak:

Sad kad su i DP i DOMiNO pod Plenkovićevim skutima,  jedino izbor hrvatskoga predsjednika budi nadu u promjene

Nije dr. Branka Lozo manji domoljub od Jonjića, ali ona, uza sve kvalitete,  jednostavno nema sve predispozicije potrebne za predsjedničku dužnost koja je prožeta dubokim povijesnim, pravnim, filozofskim pitanjima, a o čemu ona, za razliku od Jonjića, ne zna ništa. Da je Jonjić najavio kandidaturu tri mjeseca nakon Branke Lozo, reflektirajući na isto tijelo, i njegov bi potez bio nemoralan

U Prilogu dajem moj tekst objavljen na facebooku koji je sličan Radićevoj tvrdnji, ali Plenkovića nisam ni ja zaobišao:

„Meni je politički mnogo bliži dr. sc. Tomislav Jonjić, odvjetnik, povjesničar, publicist, glavni urednik Političkog zatvorenika itd. i doista je moguće da je Plenković za Primorca jer vjeruje da će tako pomoći Milanoviću. Uostalom i na prethodnim izborima dva Plenkovićeva kandidata su ušla u drugi krug Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović. Pobijedio je, kako sam tvrdio i prije tih izbora, njegov glavni kandidat Milanović.“

I doista sam mislio da u drugom krugu možemo podržati i Primorca ako pobijedi u poštenoj 'utrci' mog kandidata Jonjića, pa sam nastavio:

„Moje osobno iskustvo s Primorcem kao ministrom je uglavnom pozitivno.“

Dao sam primjere kako se Primorac znao i suprotstaviti tadašnjem Predsjedniku Vlade Sanaderu.

Kod političara ne možete biti sigurni ni u šta, ali činjenica je da se suprotstavljao Predsjedniku dok je bio ministar, pokazuje da bi se mogao i suprotstaviti sadašnjem ako bude predsjednik države. Naravno, naglasak je na ono 'mogao'.

Međutim, pokazalo se da se oba predsjednika boje od mogućnosti da u drugom krugu budu Milanović i Jonjić.

Reagirali smo i Pismom HRT-u, ali i potpisima podrške Tomislavu Jonjiću 256 Hrvata a čelu s velikim hrvatskim književnikom i Tuđmanovim bliskim suradnikom Ivanom Aralicom!

Potpisima podrške kandidatu kojega se boje.

I Milanović i Plenković nisu naivni.

Zato se sve radi da se spriječi drugi krug s jednim kandidatom koji nije Plenkovićev: Tomislavom Jonjićem

Tako su sigurni da se može nastaviti s politikom koja zapravo podržava onu 'Srpskog sveta', odnosno politici Srpske Hrvatske:

https://dragovoljac.com/index.php/razno/41002-srpska-hrvatska

Zato se sve svodi na rečenicu Ivice Marijačića:

Da je Jonjić najavio kandidaturu tri mjeseca nakon Branke Lozo, reflektirajući na isto tijelo, i njegov bi potez bio nemoralan

A ne volim sudjelovati u nemoralnim stvarima. I na prošlim izborima nisam izašao u drugom krugu, kada se birao novi predsjednik između dva Plenkovićeva kandidata.

Očito neću ni ovog puta ako drugog kruga uopće i bude, ako u njemu ne bude Tomislav Jonjić

Josip Pečarić