Zadnji komentari

Ruski dronovi siju kaos nad Ukrajinom: Veliki napad izazvao požare i prekide struje

Pin It

Ruski dronovi noću satima napadali ukrajinsku žitnu infrastrukturu u  blizini Dunava: Većina ih je srušena - Net.hr

Rusija je tijekom posljednjih dana izvela jedan od najvećih zračnih napada bespilotnim letjelicama na Ukrajinu, ciljajući nekoliko gradova, uključujući Kijev i Ternopil. Prema izvješćima ukrajinskih dužnosnika, napad je izazvao požare, a jedan od njih započeo je u industrijskom postrojenju na zapadu zemlje, u regiji Ternopil.

Ukrajinske zračne snage izvijestile su da su oborile 68 od ukupno 136 dronova korištenih u ovom napadu – prenosi Reuters. Preostale letjelice su se, prema istim izvorima, ili vratile u Rusiju, ili su ih presreli ukrajinski sustavi elektroničkog ratovanja. No, dvije bespilotne letjelice ipak su pogodile svoje ciljeve, iako nije precizirano o kojim se metama radi.

Gotovo 50 vatrogasaca bilo je uključeno u gašenje “velikog požara” u regiji Ternopil, potvrdili su lokalni izvori putem aplikacije Telegram. Iako nije bilo ozlijeđenih, vojna uprava nije htjela otkriti o kojem je objektu riječ. U međuvremenu, napadi su također zabilježeni u regijama Černigiva i Donjecka, no nema izvješća o žrtvama ili materijalnoj šteti u tim područjima.

geopolitika.news