Zadnji komentari

Košuta Februar, zaštitnik nejači

Pin It

Više je nego očito da nas svi jeb*. Lokalno, regionalno i globalno. To me uopće ne čudi, s obzirom da već godinama šutimo, dok jude na vlasti prave budale od nas. Po mome skromnom mišljenju, mirno rješenje već odavno nije opcija. Jer su neke stvari predaleko otišle. Situacija je slična onoj iz 1990., ako ne i gora. Onda smo bar znali tko nas napada a danas nam to čine perfidno. Diplomatski, rekli bi iz našeg Ministarstva Spolnih Poslova.

U Zadru je 7 kretena, punu godinu dana silovalo 15-godišnju djevojčicu. Sudac Ivan Marković ih je pustio da se brane sa slobode jer “ne postoji opasnost od ponavljanja djela”. Kvaka je upravo u toj rečenici. Znam da emocije i pravo nemaju veze jedno s drugim, ali ogorčenost javnosti je opravdana. Pogotovo roditelja. I sam imam kćer, tako da me ova odluka izbacila iz takta. Prvo, kako sudac zna da se djelo neće ponoviti? Ili ima kristalnu kuglu, ili mu je baba Vanga nešto u rodu? I drugo, misli li itko kako se to jadno dijete osjeća kad zna da su silovatelji na slobodi? Srećom, pritisak javnosti je urodio plodom pa su napadači privedeni. Zar je moralo do toga doći? Koliko je još ovakvih slučejeva u RH o kojima se šuti? Deseci, stotine….? Gdje je sad ta slavna Istambulska, koja će riješiti probleme nasilja?

Ali zato je tu Košuta Februar, koja će zaštiti žene, decu i nejač. Za neupućene, u pitanju je “artist formerly known as Jelena Veljača“. Koja meni liči na križanca između metle i žabe. Inače tko god odseli iz ekstremističke Hrvatske u demokratsku smrdiju, automatski postaje “humanista”. Jer tamo žive “mnogo dobri i fini ljudi“, za razliku od naših kockoglavih krkana. To što su isti počinili par genocida i napali sve što se napasti moglo, uopće nije bitno. Sitnica, koja se svakome može desiti. Izgleda da smo previše vastaški vaspitani da bi to “razumeli”.

Slučaj drugi. U Petrinji su dvojica mladića izbodena noževima prilikom večernjeg izlaska. Jedan od njih je pripadnik HV. Još uvijek su u teškom stanju. Tariguz mediji stidljivo javljaju, da su ih napali pripadnici nacionalne manjine. Koje? Prema zadnjem popisu, najbrojnija nacionalna manjina su Srbi, kojih je 4,4%. Puno je manji udio pripadnika još 21 nacionalne manjine. Hoćemo li gledati u šalicu kave i gatati? Da su napadači bili Hrvati, već bi pisalo na naslovnicama: “Dva loša ubiše Miloša” ili na Engleskom: “Tu bed Miloš ded”. A kad Pupija pogode limunom, saziva se “sednica saveta bezbednosti UN”. DOKLE VIŠE? Postali smo narod koji živi pod čizmom svoje vlasti. A mislio sam da je titino doba, prošlo vrijeme?

Koja smo mi sretna generacija. Pola života živimo u komunizmu, pa onda dođe rat, a sad nas ubiše globalizmom. Milemimatere, najbolje je bilo onih 4-5 godina iza rata. To stalno ponavljam, jer sam se jedino u tom periodu osjećao potpuno slobodan. I što je najvažnije, bili smo suvereni. Danas smo samo jedna od onih bezličnih tvorevina, izgubljenih u vremenu i prostoru. Godine čine svoje, pa ovako s vremena na vrijeme evociram uspomene.

Ostanimo još malo u Zadru. Mladi orjunaš Jure Zubčić ponovo dejstvuje. Zanimljiva je ta njihova retardacija. Prvo sam napišeš “Ustaške” grafite a onda ih kao pravi multi-kulti “građanin” prepraviš u poruke ljubavi. Automatski postaješ vijest u ljevičarskim medijima. Sreća nema ih puno, tek negdje oko 80-90%. Ostatak je “vastašija” koja sama sebe financira, jer za njih nema love iz proračuna. Jugodebilčići svakog dana sve više napreduju i postaju sve maštovitiji. Ali još uvijek je to prozirno i na nivou “Mirka i Slavka” ili “Nikoletine Bursaća”. Doklen idiotluk drugovi?

General Glasnović, se kao i uvijek, bez dlake na jeziku bori protiv SDP/HDZ vjetrenjača. Pa kaže da Hrvatska dijaspora šalje u Domovinu 2.6 miljardi eura godišnje. Pošto jugozomboidi kontroliraju sve, ista je stvar i sa tim (teško zarađenim) novcem. Nevjerojatno! I onda se čudimo zašto se naši ljudi ne vraćaju i ne ulažu u Hrvatsku? Zato jer nisu popizdili.

Drago Zvonimir Carlos Pilsel..itd., nikako da održi obećanje i usreći ovaj napaćeni narod. Ima već par godina da čekamo “bakljadu” ali još uvijek ništa ne svijetli na kraju tunela. Možda Dragec čeka da padnu cijene nafte na svjetskom tržištu? Činjenicu da je naša zemlja osim nogometa poznata i po debilima, potvrđuje i izvjesni Predsjednički kandidat, kome je grijeh spominjati ime. Pa tako kretenčić kaže da:”‘Rvati sve češće muškoj djeci daju Ustaško ime Ante, ali i druga nacionalistička imena koja su imali Ustaški generali i dužnosnici.” Normalan čovjek nije u stanju komentirati ovu “mudrost”. Ali vjerujem da “stručnjaci” na jugo portalima i te kako “komentarišu”. Jer imaju isti mentalni sklop neandertalca (lat.”homo neanderthalensis”). Zato je ona poznata rečenica Dr. Tuđmana o “stoci sitnog zuba”, uvreda za jadnu živinu.

Vojvoda Vučić kaže da su migranti dobrodošli u smrdiju i da će im pomoći u dizanju nataliteta. “Ko dobije dete, dobija državljanstvo.” kaže pitckhousti. Zanima me kako će se ta nova rasa zvati? HALAL ČETNICI? 

Uostalom, oni i trebaju biti fini prema muslimanima. Zar im nisu oni stoljećima popravljali rasu, što putem prava prve bračne noći što ovako sa strane? Nikad ne znaju sa kim su u rodu.

Priznajem pogriješio sam, jer ipak postoji legendarno “desno krilo” HDZ-a. Čini ga gosp. Penava. Na gradskoj sjednici Vukovara je rasturio četalje, kao beba zvečku. Bio sam u krivu i što se tiče Mosta. Tako da ipak nisu svi orjunaši, jer i kod njih ima Domoljuba. Poput gosp. Mire Bulja. Ostalih se nažalost ne mogu sjetiti.

Kažu da Bora Čorba i Patrijarh Irinej imaju “jastoga”. Prvi na prostati a drugi na plućima. Obojica su veliki “pevači i umetnici” i estrada će puno izgubiti njihovim odlaskom. Što reći u ovakvim potresnim trenucima?

Do sad mi je od sve ribe najdraži bio gudin. Od sutra prelazim na plodove mora.

Čim se sjetim one Irinejeve: “Šta se ono na Dinari sjaji?“, stisne me oko srca i suza sama krene.

Ali od smijeha.

“ZA DOMOVINU SPREMNI”

Urbani desničar