Zadnji komentari

Migrant u Tuzli napao policajce i demolirao policijsku postaju

Pin It

Image result for migrants not welcome"

Tuzlanska se policija sve češće suočava s problematičnim migrantima. Sigurnosni problem u BiH već duže vrijeme predstavlja nekontrolirani upad ilegalnih migranata koji preko ove države ilegalno ulaze u Hrvatsku na putu prema zapadnim državama Europske unije.

Od početka 2019. godine, prema službenim podatcima, u BiH stiglo je više od 13.000 migranata. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić upozorio je da se pripadnici te službe ne mogu izboriti s priljevom migranata duž istočne granice sa Srbijom i da situacija lako može eskalirati i ugroziti ukupnu stabilnost u državi.

“U stalnoj smo borbi odvratiti migrante, ali oni nikada ne odustaju”, rekao je Galić, napominjući da Granična policija nema dovoljno ljudi.

U obračunu migranata koji se dogodio u srpnju ove godine ubijen je 32-godišnji migrant. On je zadobio deset teških ubodnih rana nožem, u leđa, prsni koš, srce i vrat.

Osim međusobnih sukoba pojedini problematični migranti siju strah i među lokalnim stanovništvom, navodi uskinfo.ba.

U Tuzli je zabilježen veći broj razbojništava, krađa novčanika i torbi od građana.

U nedjelju u ranim jutarnjim satima migrant je u alkoholiziranom stanju napao i povrijedio policajca policijske postaje Tuzla-Zapad.

Nakon što je priveden u policijsku postaju, migrant je nastavio s agresivnim ponašanjem. Demolirao je policijski ured.

Izvor: narod.hr/uskinfo.ba