Zadnji komentari

Bivša danska ministrica: ‘Islamski migranti destabiliziraju zemlju zločinima, kulturološkom transformacijom i zloporabom socijalne pomoći’

Pin It

Fotogalerija: Neredi u Grčkoj: imigranti se sukobili s policijom ...

Bivša danska ministrica za imigraciju upozorila je da nezapadni, islamski migranti ‘destabiliziraju’ zemlju zločinima, kulturološkom transformacijom, zloporabom sustava socijalne pomoći i na bezbroj drugih načina.

Inger Støjberg, poznata po relativno tvrdom pristupu dok je bila Ministrica za imigraciju, integraciju i stambeno zbrinjavanje od 2015. do 2019., tvrdi da se mnogi migranti koji dolaze izvan Europe odbijaju prilagoditi, dok uživaju blagodati danskoga društva.

“Možemo biti iskreni i reći to konkretno: nezapadna – prvenstveno muslimanska – imigracija naštetila je Danskoj puno više nego što je Danska imala koristi od nje”, napisala je Støjberg u uredničkom komentaru za danski časopis BT.

“Riječ je o ljudima koji iskorištavaju naš velikodušni sustav socijalne pomoći, koji odbijaju prihvatiti Dansku i naš način života, koji izravno destabiliziraju zemlju.”

Støjberg je ustvrdila da ne samo da je stupanj imigracija i azila previsok, već se očekuje premalo od stranaca u zamjenu za komparativno prosperitetni način života koji im je dostupan.

Napomenula je da osim očiglednih pitanja koja muče zemlju, koja su bila pogoršana eksponencijalno, poput kriminala i bandi, danske zakone i običaje zamjenjuju “posebna prava” koja islamisti dobivaju u školama, na radnim mjestima, pa čak i na mjestima za rekreaciju, kao što su bazeni.

“Imigrantske bande jesu i bit će destabilizirajući čimbenik zbog nečuvene spremnosti za nasilje”, napisala je Støjberg, navodi Breitbart.

Istaknula je da su nezapadni imigranti i njihovi potomci u danskim zatvorima nadzastupljeni za 255 posto u odnosu na njihov udio u ukupnom stanovništvu.

“I ne samo da su migranti visoko u tim statistikama, već se događa i nevjerojatni kriminal. Ne radi se samo o ukradenom paketiću žvakaćih guma u lokalnoj trgovini”, objasnila je. “Ne, događaju se otvorene pucnjave na ulici, luda vožnja u središtima gradova i ničim izazvani skupni napadi na nevine ljude.”

Støjberg je zaključila pozivom na pojačane deportacije migranata ogrezlih u kriminalu.

„Trebamo djelovati dosljednije prema migrantskim kriminalnim skupinama. To su ljudi od koji nemamo koristi i bez kojih možemo nevjerojatno lako”, rekla je Støjberg i dodala „Nasmiju nam se kad ih u najboljoj želji pokušavamo uklopiti u društvo, jer stvar je upravo u tome što oni ne žele biti dio Danske.“

“Ali taj široki osmijeh nestaje i pretvara se u očaj i suze kada prvi put sjede pred sudom s presudom za deportaciju koja im visi nad glavom.”, zaključila je.

Izvor: narod.hr