Zadnji komentari

U Italiji novi slučajevi silovanja koje su počinili migranti

Pin It

ŠVEDSKA U ŠOKU! Otkazuju festival zbog silovanja: Zlostavljali ...

Italija se suočava s valom optužbi za silovanje, za koje se sumnjiče migranti, pri čemu se žrtve kreću od 15-godišnje djevojčice do 69-godišnje žene, što je natjeralo političare iz stranke “Liga” Mattea Salvinija da zatraže “kemijsku kastraciju” za one koji su osuđeni za takve zločine.

Seksualni napadi događaju se u vrijeme kada Italija doživljava drastičan porast (od 150%) u priljevu ilegalnih migranata koji dolaze na obalu ove države. Ovaj glavni neuspjeh ljevičarske vlade Giuseppea Contea – labava granična kontrola, zajedno s optužbama za silovanje mogla bi pojačati antimigracijsko raspoloženje prije regionalnih izbora koji se održavaju 20. i 21. rujna, što bi potencijalno moglo nanijeti ozbiljan udarac vladajućima.

Val silovanja u kolovozu: 15 uključenih migranata

Dana 15. kolovoza, 15-godišnju djevojku silovala su dvojica maloljetnika bez pratnje na plaži Lignano dok je to promatrao treći migrant bez da je zaustavio zločin. Dvojica muškaraca bila su iz Albanije, a jedan iz Egipta, piše rmx.news.

Načelnik Furlanije-Julijske krajine iz stranke Liga, Massimiliano Fedriga, osvrćući se na ovaj slučaj, rekao je: “Država mora dokazati da je apsolutno nefleksibilna pred tolikom nečovječnosti i upotrijebiti ekstremne kazne kako bi spriječilo da se slične epizode ponove u budućnosti. Za zločin silovanja želim jasno reći: zalažem se za kemijsku kastraciju.”

Pierpaolo Roberti, savjetnik za sigurnost Furlanije-Julijske krajine, također iz stranke Liga, rekao je: “Potrebno je razmotriti dodatne kontrole i strože mjere, sve do kemijske kastracije za one koji čine zločine seksualne prirode.”

Bez obzira na šokantnu prirodu zločina, to je bio samo jedan od tri slučaja silovanja koje su počinili migranti samo na 15. kolovoza. Iste noći je 40-godišnjakinju, prema njezinim vlastitim riječima, tuniski migrant u Veneciji oteo, pretukao i silovao.

Žena je rekla da je s prijateljima razgledavala povijesno središte Venecije, kada je susrela Tunižanina koji ju je uvjerio da dođe u njegov dom – u napuštenu zgradu u okrugu Arsenal. Kada je jednom bila unutra, kako kaže, silovao ju je i tukao cijelu noć.

Žena je pobjegla iz muškarčeva stana potpuno gola, nakon čega je otišla u obližnji bar i nazvala policiju.

Bila je prebačena u bolnicu gdje je razgovarala s policijom koja je brzo locirala i uhitila tunižanskog osumnjičenika za kojeg se vjeruje da joj je oduzeo odjeću kako bi je spriječio da napusti njegovu kuću. Osumnjičenik se trenutno nalazi u zatvoru Santa Maria gdje iščekuje sudski postupak.

Treći incident također se dogodio 15. kolovoza. 21-godišnji stranac iz Siera Leonea nalazi se pod optužbom policije da je silovao djevojku u 20-im godinama u Rimu. Mlada žena kaže da je otišla u njegovu kuću s nekim prijateljima te da se počela osjećati loše i stoga zamolila da legne na njegov krevet. Policija tvrdi da ju je stranac, nakon što je zaspala, seksualno napao. Uspjela se izvući i obavijestiti policiju koja ga je nakon toga uhitila.

Mnoštvo seksualnih zločina u posljednjem mjesecu

Dana 8. kolovoza, malo nakon 9 sati, 67-godišnju ženu silovao je 28-godišnji migrant u vlaku iz Rima za Avezzano. Nakon što ju je muškarac napao, osoblje u vlaku čulo je njezino vrištanje. Uspjeli su zadržati osumnjičenog dok nije došla policija koja ga je uhitila. Riječ je o migrantu koji živi u Italiji posljednjih 5 godina.

Dana 26. srpnja 57-godišnja žena joggirala je na biciklističkoj stazi na Via dei Pioppi u La Speziji, kada ju je 32-godišnji ilegalni migrant iz Gambije (Afrika) napao i silovao rano tog jutra.

Tijekom sukoba žena je pala i slomila rebra. Ljudi koji su prolazili uspjeli su intervenirati i muškarac je pobjegao s mjesta nesreće. Žrtva je prevezena u hitnu pomoć, a policija je kasnije uhitila napadača.

Dana 15. srpnja 32-godišnja žena silovana je dok je šetala psa u javnom parku u Milanu. Počinitelj je 24-godišnji ilegalni migrant iz Afrike. Iako se to dogodilo na području na kojem prolazi mnogo ljudi, silovana je uz pomoć noža na napuštenom mjestu iza škole. Muškarac je uhićen, a policija kaže kako su ga DNK dokazi povezali sa zločinom.

Slučajevi silovanja mogli bi imati važnu ulogu prilikom regionalnih izbora

Silovanja u koja su uključeni stranci nisu izolirani incidenti, jer statistika talijanskog ureda ministra unutarnjih poslova pokazuje da 42 posto svih silovanja u Italiji počine migranti, iako oni čine samo 8 posto talijanskog stanovništva.

S obzirom da se diljem zemlje 20. i 21. rujna održavaju regionalni izbori, migracije bi ponovno mogle igrati važnu ulogu, posebno nakon što je Conteova vlada odobrila amnestiju 600.000 ilegalnih imigranata u svibnju ove godine, što je Salvini nazvao “izdajom” Talijana.

Reutersov članak iz 2017. istaknuo je kako optužbe za silovanje u koje su uključeni stranci “potiču antimigrantske osjećaje” čineći to “političkom agendom”. Dodao je da je to pitanje igralo značajnu ulogu u izboru stranke Liga Mattea Salvinija 2018. godine te podsjetio na činjenicu da je labava granična kontrola dovela do toga da je 600.000 migranata, uglavnom Afrikanaca, ušlo u zemlju tijekom razdoblja od posljednje 4 godine. Reuters je napisao:

“‘Previše ih je. Poslat ću ih dobar dio kućama’ – napisao je Matteo Salvini, čelnik desničarke na Twitteru nakon što je policija objavila da je bangladeški muškarac uhićen u Rimu zbog sumnje da je silovao Finkinju.

Slučaj Rim dogodio se dva tjedna nakon što je mlada poljska turistkinja rekla da ju je silovala banda od četvero Afrikanaca, od kojih su tri bila mlađa od 18 godina, na plaži na jadranskom odmaralištu Rimini. Banda je žestoko pretukla njezinog dečka. (…)

Za vođu bande utvrđeno je da je kongovski tražitelj azila kojem je bilo dopušteno da ostane u Italiji iz humanitarnih razloga. Ostala trojica bila su braća Maroka, stara 15 i 17 godina, rođena u Italiji, i 16-godišnji Nigerijac.

Čak i tada, nerazmjerna uloga stranaca u seksualnim zločinima izazvala je veliku zabrinutost u Italiji.

“Otprilike 40 posto silovanja počine stranci koji čine 8 posto stanovništva. Ne možete tu činjenicu gurati pod tepih”, rekla je Deborah Bergamini, zastupnica u Forza Italia, za Reuters. “Priliv migranata ima velike posljedice.”

Izvor: narod.hr/rmx.news