Zadnji komentari

Migranti oteli 77-godišnjaka, tjerali ga da šest sati hoda po šumi, bio im je vodič...

Pin It

U blizini granice kod mjesta Aržano i Vinica, maskirani migranti, među kojima je jedan bio s pištoljem,  natjerali su 77-godišnjeg Marijana Babića da ih vodi kroz šumu par sati, zbog čega je doživio šok i zadobio ogrebotine

piše Dalmatinski portal.

Prema pisanju portala, priču je novinaru ispričao Babićev unuk, Robert Lučić, a da se cijeli incident uistinu dogodio, i sam Babić. Sve se je dogodilo, kazao je Babić za Dalmatinski, u nedjelju oko 14 sati:

"Istina je, skočili su preda me s pištoljem. 'U šumu', kazali su mi. Rekli su da su migranti. Išao sam ih odvesti preko vodovoda, ali su mi naredili da ih vodim kroz šumu. Trebao sam ih odvesti do Vukića stina. Bila su dvojica, maskirani su bili, ovaj što je govorio bosanski je imao pištolj. Taj je bio bez brade, dok je drugi bio bradat, radi se o mlađim ljudima. Inzistirali su da ih vodim kroz šumu, a to je meni bilo teško, izgrebao sam se cijeli", svjedočio je 77-godišnjak.

Marijan Babić je kazao da je oko šest sati trajala ta agonija. Po vrućini, bez kapi vode...

"Vratio sam se u 20.15. Da nije bilo drinjaka, dehidrirao bih. Jedva sam se vratio kući, toliko sam bio smantan da nisam znao gdje ići. Sve je zaraslo iz vremena kada sam prije tu šetao, 50 godina nisam tu prošao. Na jednom mjestu bih pao da se nisam uhvatio za granu".

U jednom trenutku su mu rekli da ide nazad, a na mjestu gdje ih je doveo je bilo još ljudi. Komunicirali su putem mobitela s nekim na stranom jeziku, piše portal. 

Babić je rekao da je razgovarao i s policijom: "Ma ja im se ne bih javljao, ali već sinoć ih je nazvao moj rođak kada me vidio, a jutros su bili ovdje. I hrvatska i bosanska policija".

Prema pisanju portala, iz PU Ssplitsko-dalmatinske odgovorili su da nije bilo ni jedne takve prijave.

direktno.hr