Zadnji komentari

Četvorica bliskoistočnih migranata otela i silovala 25-godišnju trudnu Grkinju

Pin It

Grčka policija pokrenula je potragu za četvoricom bliskoistočnih migranata, jednim iz Afganistana i trojicom iz Pakistana, koji su optuženi za otmicu i grupno silovanje 25-godišnje Grkinje koja je u trećem mjesecu trudnoće. Trojica su uhićena, za četvrtim se još traga.

Dok je mlada žena išla prema atenskom kvartu Omonia, gdje je planirala popraviti mobilni telefon, nasilno joj je prišao Afganistanac koji ju je odvukao u osamljeno i zamračeno područje prije nego što ju je silovao. Buduća majka zavapila je za pomoć trojici pakistanskih prolaznika. Međutim, umjesto da joj priskoče u pomoć, muškarci su pozvali taksi, prevezli je u stan u blizini i grupno je silovali, pišu grčke novine Proto Thema koje donose i snimku njihovog privođenja.

Troje pakistanskih migranata, u dobi od 19, 21 i 27 godina, uhitila je grčka policija, ali četvrti osumnjičeni Afganistanac i dalje je na slobodi, prenosi DailyMail.

Dok se događalo grupno silovanje, susjedi iz susjednih stanova čuli su bjesomučne vriske djevojke. Nakon mučenja, silovatelji su odlučili pustiti žrtvu da napusti stan.

Mlada je djevojka odmah otišla prijaviti zločin i policiju odvela u stan u kojem su je stranci navodno silovali. U roku od nekoliko sati, troje od četvorice počinitelja uhićeno je i optuženo za silovanje. Međutim, četvrti osumnjičeni Afganistanac i dalje je na slobodi i za njim tragaju grčke vlasti.

Istražitelji na mjestu zločina prikupili su DNK dokaze sa žrtvine odjeće s nadom da će ih to dovesti do četvrtog osumnjičenika, kao i dokazati krivnju trojice Pakistanaca.

Niz seksualnih napada

Prošlog je mjeseca grčka policija uhitila 34-godišnjeg Pakistanca u predgrađu Atene zbog napada i pokušaja silovanja maloljetnih djevojčica i 22-godišnjakinje. Policija je uspjela ući u trag napadaču nakon što je 22-godišnja žrtva snimila video i stavila ga na društvene mreže. Optužen je za pokušaj silovanja, vrijeđanje seksualnog dostojanstva, nepristojnost i lakše tjelesne ozljede i nasilje.

U ožujku je na grčkom otoku Kreti uhićen još jedan Pakistanac zbog sumnje da je napao i pokušao silovati mještanku. Žrtva je policiji rekla da je muškarac prišao, prijetio joj nožem i pretukao je, pokušavajući je silovati. Vjeruje se i da je muškarac seksualno uznemiravao još pet žena.

U prosincu prošle godine pakistanski migrant pojavio se na sudu zbog silovanja osmogodišnjeg dječaka i pokušaja silovanja dvije druge žene.

Godine 2014. grčki sud osudio je Ahmeda Waqasa, ilegalnog imigranta iz Pakistana, na doživotni zatvor nakon što ga je proglasio krivim za brutalno premlaćivanje i silovanje 15-godišnjakinje Myrto Papadomichelakis na otoku Paros 2012. godine. Nakon napada, tinejdžerica je pronađena u nesvijesti s teškom ozljedom glave koja je rezultirala trajnim oštećenjem mozga. Tijekom sudskog postupka Waqas je priznao da je tinejdžerici udario kamenom u glavu i sakrio je iza hrpe kamenja na popularnoj plaži Paros, na kojoj su majka i kći ljetovale. Majka žrtve rekla je sudu da je njezina kći nakon napada bila toliko unakažena da ju je jedva prepoznala u bolnici. Slučaj je potaknuo grčke vlasti na suzbijanje ilegalnih imigranata u Ateni, a policija je u trodnevnom razdoblju izvršila 7.000 uhićenja.

Migranti su nerazmjerno zastupljeni u statistikama seksualnih napada i u ostalim zemljama – Italiji, Francuskoj, Njemačkoj i Švedskoj, navodi rmx.

Izvor: narod.hr/Daily Mail