Zadnji komentari

Migrant ubio svećenika u Francuskoj: Dao mu smještaj dok je čekao moguće suđenje za palež katedrale u Nantesu!

Pin It

Immigration panic: how the west fell for manufactured rage | Immigration  and asylum | The Guardian

Ruandski imigrant ušetao je u ponedjeljak u policijsku stanicu kazavši kako je ubio katoličkog svećenika u zapadnoj Francuskoj, javlja Reuters.

Tu informaciju potvrdio je i francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin koji je odmah otputovao u francusku regiju Vendee gdje je 60-godišnji svećenik ubijen kako bi izrazio potporu tamošnjoj katoličkoj zajednici.

“Dajem svu svoju potporu Katolicima u našoj zemlji nakon dramatičnog ubojstva svećenika u regiji Vendee. Upravo idem tamo”, napisao je ministar na Twitteru.

Svećenik pružio utočite migrantu

40-godišnji migrant predao se jutros ujutro. Ubrzo nakon toga, policija je pronašla i tijelo svećenika.

Svećenik je pružio utočište i smještaj ubojici dok je ovaj čekao moguće suđenje zbog sumnje na palež katedrale prošle godine.

Macron s razlogom poslao ministra

Ovakva promptna reakcija ministra očekivana je s obzirom da će ovaj slučaj staviti dodatan pritisak na predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu sigurnosnu te imigrantsku politiku.

Situaciju je komentirala i Marine Le Pen. “Dakle u Francuskoj možete biti ilegalni imigrant, zapaliti katedralu u Nantesu, ne biti prognani, a odužite se tako da ubijete svećenika. Što se događa u našoj zemlji je bez presedana: potpuni kolaps države”, napisala je na Twitteru Marine Le Pen.

Ubrzo joj je odgovorio i ministar unutarnjih poslova koji je rekao kako ne zna činjenice.

“Kakvo poniženje! Umjesto da izrazi suosjećanje katolicima koji su dočekali ovog ubojicu, gospođa le Pen tvrdi ne znajući činjenice:  stranac nije bio deportiran unatoč nalogu o deportaciji sve dok mu sudska kontrola nije ukinuta.

dnevno.hr